Colesterolul este o substanță grasă, indispensabilă bunei funcționări a organismului. În mod normal, ficatul este cel care sintetizează cea mai mare parte din colesterolul de care ai nevoie, restul provenind din alimentație. Totuși, când concentrația sa din sânge nu este ținută sub control, se poate transforma într-un dușman pentru sănătate.
Un nivel ridicat de colesterol LDL poate provoca atac de cord sau accident vascular celebral, pentră că el se depune în artere, ducând la arteroscleroză. O valoare mare a colesterolului HDL este considerată bună pentru că împiedică depunerile de calcar pe pereții vaselor de sânge.
Decoct din rădăcină de brusture
Remediile cu rădăcină de brusture au proprietatea de a proteja ficatul și de a reduce concentrația de colesterol din sânge. Fierbe, 2 minute, 2 lingurițe de rădăcină tocată mărunt într-o cană cu apă. Acoperă apoi și lasă la infuzat 10 minute. Bea 2 căini pe zi.
Citeşte şi Planta despre care Biblia şi Coranul spun că poate vindeca orice boală, mai puţin moartea!
Ceai de rostopască
Cunoscută și sub denumirea de Iarbă de negi, rostopasca este bună pentru scăderea colesterolului şi are rol de protector hepatic. Fierbe 2 lingurițe de plantă uscată (doza maximă fiind de 1 g la 24 ore) într-o cană cu apă clocotită. Bea lichidul treptat, pe parcursul unei zile. Bea ceaiul cel mult 7 zile consecutive, cu pauze de 2 săptămâni.
Infuzie de păducel
Spală o linguriță de fructe și opărește-le într-o cană de apă clocotită. Strecoară lichidul după 15 minute, îndulcește cu miere și bea pe parcursul unei zile.
Află ce alte tratamente naturiste îți reduc nivelul colesterolului AICI.