Echipa care a colaborat cu experţi austrieci a descoperit mormântul în sanctuarul dedicat reginei Tuya, mama faraonului Ramsés al II-lea, amplasat la rândul său în interiorul templului lui Ramesseum, de pe malul de vest al Nilului, notează Ministerul într-un comunicat, potrivit Agerpres.
Citeşte şi: DESCOPERIRE ARHEOLOGICĂ importantă, veche de 11.500 de ani. Ce au găsit într-un MORMÂNT din Epoca de Gheaţă
„Numele (Karomama) era scris într-un cartuş, fapt ce arată că avea rangul de regină„, a declarat pentru EFE şeful echipei, Christian Leblanc, care a declarat că „mormântul era demult căutat”.
Această descoperire va contribui la aflarea mai multor lucruri despre Karomama, care deţinea titlul de „soţie divină”, şi despre „relaţiile cu sacerdoţii din Amon”, a precizat Leblanc, care a precizat că există puţine piese arheologice care îi poartă numele.
Citeşte şi Urme de PAŞI UMANI din Epoca de Piatră, descoperite în Danemarca FOTO
„Nu este vorba de o descoperire spectaculoasă din punctul de vedere al istoriei artei, ci din perspectiva istoriei egiptologiei„, a conchis el.
În interiorul camerei mortuare au fost găsite rămăşiţe ale unor ofrande şi fragmente de statuete „ushabti”, care purtau titlul „soţie divină”, fapt ce confirmă că mormântul aparţine reginei Karomama.