Descoperire colosală! Autorităţile americane au găsit un ou Fabergé pe un iaht confiscat de la un oligarh rus

Ouăle Fabergé au fost create la Sankt Petersburg la sfârşitul secolului al XIX-lea şi la începutul secolului al XX-lea. Dacă oul este autentic, ar fi unul dintre puţinele rămase în lume şi ar valora milioane de dolari. 
Filip Stan
21 iul. 2022, 11:57
Descoperire colosală! Autorităţile americane au găsit un ou Fabergé pe un iaht confiscat de la un oligarh rus

Oficialii americani anunţă că au recuperat un posibil ou Fabergé de pe un iaht confiscat în Fiji de la un oligarh rus, potrivit CNN.

Oficialii americani au recuperat ceea ce pare a fi un ou Fabergé de pe un iaht confiscat de la un oligarh rus în Fiji, a declarat adjunctul procurorului general Lisa Monaco.

Iahtul în valoare de 300 de milioane de dolari, deţinut de oligarhul sancţionat Suleiman Kerimov, a fost transportat de către oficialii americani din Fiji în Golful San Diego la sfârşitul lunii trecute.

Monaco a declarat la Forumul de securitate Aspen că oul cu bijuterii a fost una dintre cele mai „interesante” descoperiri pe care oficialii federali le-au făcut la bordul iahturilor confiscate.

SUA va dona armele confiscate Ucrainei. Cât primește un cetățean care predă un pistol
Începând din martie, SUA şi aliaţii săi au confiscat active ruseşti în valoare de miliarde de dolari, potrivit Departamentului Trezoreriei. Confiscările au fost făcute ca urmare a războiului declanşat de Rusia în Ucraina.

Iahtul Amadea în valoare de 300 de milioane de dolari, deținut de Suleiman Kerimov, oligarh sancționat în urma războiului declanșat de Rusia în Ucraina, a fost transportat în Golful San Diego la sfârșitul lunii trecute. În luna mai, la cererea Statelor Unite, autoritățile din Fiji au confiscat ambarcațiunea.

Potrivit sursei citate, procurorul general adjunct al Statelor Unite, Lisa Monaco, a precizat că oul-bijuterie a fost una dintre cele mai „interesante” descoperiri pe care oficialii federali le-au făcut la bordul iahturilor confiscate.

Dacă oul se dovedește a fi autentic, ar fi unul dintre puținele rămase în lume și ar valora milioane de dolari. Ouăle Fabergé au fost create la Sankt Petersburg la sfârșitul secolului al XIX-lea și la începutul secolului al XX-lea. Cel care a manufacturat această bijuterie a fost bijutierul Peter Carl Fabergé, fiul unui alt maestru bijutier, Gustav Fabergé. Fiecare ou Fabergé ascundea o surpriză la interior, tot sub forma unei bijuterii. Între anii 1885-1916 au fost create 50 de piese, 10 pentru țarul Alexandru al III-lea – care îi ofera soției sale câte una în fiecare an – și alte 40 de piese pentru țarul Nicolae al II-lea. Ouăle lui Fabergé erau realizate din aur sau argint, cu pietre preţioase sau semipreţioase.

Guvernul SUA i-a confiscat lui Abramovici două avioane. Oligarhul a pierdut dintr-un foc o jumătate de miliarde de dolari
Începând din martie, autoritățile din diverse țări au confiscat vase și vile de lux deținute de miliardari ruși, ca răspuns la sancțiunile impuse Rusiei pentru invadarea Ucrainei.

Suleiman Kerimov a mai fost sancționat de Statele Unite în 2014 și 2018, ca răspuns la acțiunile Rusiei în Siria și Ucraina. Oligarhul rus fost sancționat și de Uniunea Europeană. Grupul operativ KleptoCapture al Departamentului de Justiție al SUA s-a concentrat pe confiscarea iahturilor și a altor bunuri de lux pentru a pune sub presiune finanțele oligarhilor ruși, în încercarea de a pune presiune pe președintele rus Vladimir Putin în legătură cu războiul din Ucraina.

Autoritățile din SUA spun că Suleiman Kerimov face parte din grupul de oligarhi care au legături directe și profitabile cu guvernul rus

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?