Experimentele au aratat ca o doza de Bdellovibrio bacteriovorus se comporta ca un antibiotic viu, ajutand la eliminarea unor infectii ce ar putea fi letale, relateaza BBC News.
Temerile in legatura cu o epoca mai mult sau mai putin indepartata in care vor fi din ce in ce mai multe bacterii care vor dezvolta rezistenta la antibiotice i-au facut pe cercetatori sa incerce altfel de abordari.
Bdellovibrio este o bacterie care se misca foarte repede in mediu lichid si se strecoara in interiorul altei bacterii, devorandu-si gazda din interior si crescand astfel in volum. De indata ce si-a incheiat hranirea, bacteria se divide si iese din gazda pe care tocmai a devorat-o, arata stiripesurse.
Testele in laborator, efectuate pe portii de mancare, au aratat ca bacteria „pradatoare” a facut ca populatia de Shigella sa se diminueze de 4.000 de ori. Alte teste, efectuate asupra puietului de peste, au aratat ca odata introdusa bacteria „ucigasa” in esantionul infectat, rata de supravietuire a crescut de la 25 la 60 la suta.
Superbacteria ar fi eficienta si in cazul E. Coli si Salmonella. In plus, alti cercetatori au descoperit ca bacteria-pradator se gaseste in mod natural in corpurile noastre.