Descoperire impresionantă făcută de astronomi. Au găsit dovezi ale unei planete extragalactice: ”Suntem absolut copleșiți”

Astronomii susțin că au descoperit dovezi ale unei planete aflată într-o galaxie la 31 milioane de ani-lumină depărtare.
Alina Costache
27 oct. 2021, 23:50
Descoperire impresionantă făcută de astronomi. Au găsit dovezi ale unei planete extragalactice: ”Suntem absolut copleșiți”

Descoperire impresionantă făcută de astronomi. O echipă coordonată de Rosanne Di Stefano de la Centrul Harvard & Smithsonian pentru Astrofizică a concluzionat după cercetări făcute la sânge că o schimbare uriașă a luminii cu raze X din galaxia Volburei (cunoscută și ca Messier 51 sau M51) este cel mai bine explicată printr-o planetă extragalactică.

Descoperire impresionantă făcută de astronomi. Au găsit dovezi ale unei planete extragalactice: ”Suntem absolut copleșiți”

„Ne simțim privilegiați să putem contribui la aceste cercetări. Cercetările demonstrează o nouă metodă care poate fi folosită de comunitate pentru a găsi noi planete atât în Calea Lactee cât și în alte galaxii. Suntem copleșiți de această descoperire”, a spus Di Stefano, citată de Science Alert.

În cele din urmă, oamenii de știință au concluzionat că cea mai bună explicație pentru datele colectate este o exoplanetă de mărimea lui Saturn, care orbitează un tip de stea binară numit „X-ray binary”, de la o distanță de câteva zeci de unități astronomice.

Citește și: EXCLUSIV Astrologul Mădălina Manole a realizat astrograma natală a Anamariei Prodan. Ce îi rezervă astrele în perioada următoare: „Va avea parte de o revoluție emoțională, care-i va aduce putere interioară și independență afectivă”
Este puțin probabil ca exoplaneta să fie confirmată. O confirmare necesită de obicei numeroase modificări ale luminozității la intervale regulate, iar la distanța sa orbitală, M51-ULS-1b are nevoie de prea mult timp pentru a-și orbita stelele. Însă, Di Stefano a spus că toate datele disponibile sunt în concordanță cu ceea ce am observa la exoplanetă.

„Aceste cercetări demonstrează o nouă metodă cu potențialul de a descoperi planete într-o varietate de sisteme care găzduiesc surse de raze X. Având în vedere faptul că sursele luminoase de raze X pot fi detectate în galaxii externe, căutarea de exoplanete a devenit acum mult mai realistă și practică”, au mai precizat oamenii de știință.

Citește și. Omagiul echipei ROMÂNIA TV pentru jurnalistul Florin Condurăţeanu. Andreea Creţulescu: „Este o latură importantă a jurnalismului să ştii să ajuţi”. Victor Ciutacu: „Salvatorul de oameni nu a vrut să meargă la spital, deşi nu exista doctor pe planeta asta care să nu-i răspundă la telefon” VIDEO
 

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...