Descoperire incredibilă. Un munte subacvatic, depistat la 2.000 de metri adâncime. Colosul, de două ori mai mare decât Burj Khalifa: ”Este ca începutul unui film de groază”

O echipă de cercetători de la Institutul Schmidt, care a cartografiat fundul oceanului din largul coastei Guatemala, a rămas șocată atunci când a făcut o descoperire incredibilă. Un munte subacvatic a fost depistat, la o adâncime de 2.000 de metri!
Filip Stan
23 dec. 2023, 16:46
Descoperire incredibilă. Un munte subacvatic, depistat la 2.000 de metri adâncime. Colosul, de două ori mai mare decât Burj Khalifa: ”Este ca începutul unui film de groază”

Experții au găsit un colos necunoscut până acum, adică un munte subacvatic la o adâncime de 2.000 de metri. Colosul are o înălțime de 1600 de metri, fiind aproape de două ori mai mare decât Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume situată în Dubai, în Emiratele Arabe Unite.

Citește și Oameni de ştiinţă americani din domeniul nuclear, ținta hackerilor ruși

Cercetătorii de la Institutul Oceanic Schmidt au făcut descoperirea incredibilă folosind un sonar cu fascicule multiple, de la bordul navei de cercetare Falkor, iar doctorul Jyotika Virmani spune că muntele de 1.600 de metri înălțime a fost găsit cu totul neașteptat, potrivit Express.

Muntele subacvatic are o suprafață de 5,4 mile pătrate (13,98 kilometri pătrați), iar experții susțin că ar putea avea o semnificație importantă.

El se găsește la o distanță de circa 450 de kilometri de coasta Guatemalei. Un savant de la Stanford creează controverse.

„Un munte submarin de peste 1,5 kilometri înălțime, care a fost ascuns până acum sub valuri, evidențiază cu adevărat cât de multe avem încă de descoperit O hartă completă a fundului mării este un element fundamental pentru înțelegerea oceanului nostru global, deci este interesant să trăim într-o eră în care tehnologia ne permite să cartografiem și să vedem aceste părți uimitoare ale planetei noastre pentru prima dată!”, a spus directorul executiv al Institutului Oceanic Schmidt.

„La fiecare expediție, cei de la bordul Falkor au găsit ceva neașteptat, uimitor, nou. Deși sunt atât de multe pe care am ajuns să le înțelegem, totuși descoperirile apar din ce în ce mai repede la vedere, atât de multe rămân necunoscute în oceanul nostru – și suntem încântați să continuăm să explorăm”, a completat Wendy Schmidt, co-fondatorul și președintele Schmidt Ocean Institute.

”Este ca începutul unui film de groază”

Până în prezent, comunitatea oceanografică mondială a construit o hartă publică a aproape un sfert din fundul oceanului.

În ultimii zece ani, explorările cercetătorilor de la Schmidt Ocean Institute au adăugat aproximativ 1,4 milioane de kilometri pătrați de date, însă muntele nu este singura descoperire care a lăsat oamenii uluiți în 2023.

Oamenii de știință au găsit un glob auriu pe fundul oceanului la începutul acestui an și recunosc că nu au idee despre ce este vorba.

Cercetătorii care conduc un vehicul operat de la distanță (ROV) au observat misteriosul obiect strălucitor la 3,2 km adâncime în largul coastei Alaska, pe 30 august.

Citește și Cercetătorii au descoperit cât cântăreşte sufletul. Misterul a fost desluşit

O echipă de la departamentul de explorare oceanică NOAA al guvernului SUA a rămas confuză și emoționată de această observare.

În filmările de la descoperire, un membru al echipajului de expediție Seascape Alaska 5 este auzit spunând „este ca începutul unui film de groază”, în timp ce altul spune „Sunt destul de sigur că așa este primul episod din serialul X-Files”.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Subiecte geografie la Bacalaureat 2024. Cum se rezolvau și care este baremul de corectare. Proba la alegere a profilului la BAC 2024. Update
Capital.ro
Românii trebuie să declare la stat. Se dă ordin în România. Se depune în termen de 60 de zile
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Eliberarea pașaportului are noi reguli. Marea schimbare anunțată de MAI
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Se confiscă și se vinde
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?