Descoperirea surprinzătoare a unui studiu sud-african privind infecția cu Omicron. Avertismentul înfiorător a OMS: „Noua tulpină va umple spitalele cu nevaccinați”

Oamenii de știință sud-africani au descoperit în urma cercetărilor că infecția cu tulpina Omicron sporește imunitatea neutralizantă împotriva variantei Delta a coronavirusului. Totodată OMS atrage atenția supra nivelului ridicat de contagiozitate a noii tulpini.
Ruxandra Rădulescu
28 dec. 2021, 18:37
Descoperirea surprinzătoare a unui studiu sud-african privind infecția cu Omicron. Avertismentul înfiorător a OMS:

Oamenii de știință sud-africani au descoperit că persoanele infectate cu Omicron, în special cele care au fost vaccinate, au dezvoltat o imunitate sporită împotriva variantei Delta.

Cercetătorii au constatat că neutralizarea contra Omicron a crescut de 14 ori la 14 zile de la infectare, ei au observat, de asemenea, că a existat o creștere de 4,4 ori a acțiunii neutralizante contra variantei Delta.

Cel mai tânăr pacient suspectat de infectare cu Omicron în România: Un copil de un an, recent întors din Marea Britanie. Mama lui este şi ea infectată

„Creșterea neutralizării variantei Delta la persoanele infectate cu Omicron poate avea ca rezultat scăderea capacității variantei Delta de a reinfecta aceste persoane”, au declarat cercetătorii.

Potrivit lui Alex Sigal, profesor la Africa Health Research Institute din Africa de Sud, această descoperire ar putea contribui la eliminarea tulpinii Delta.

”Dacă se va dovedi că așa este, perturbările provocate vieții noastre de Covid-19 se vor diminua”, a adăugat Sigal.

Potrivit unui studiu britanic, riscul de internare în spital al celor infectați cu varianta Omicron a COVID-19 este cu 40% până la 45% mai mic decât în cazul pacienților cu varianta Delta.

„În general, am găsit indicii ale unei reduceri a riscului de spitalizare pentru infecțiile Omicron în raport cu cele Delta, făcând o medie a tuturor cazurilor din perioada de studiu”, spun cercetătorii despre studiul care a analizat datele de la cazurile confirmate prin teste PCR în Anglia în perioada1-14 decembrie, relatează HotNews.ro.

În acest timp OMS atrage atenția asupra nivelului de contagiozitate ridicată a tulpinei OMICRON. Organizația avertizează că această nouă variantă afectează într-o măsură mai mare persoanele nevaccinate, care vor avea nevoie de spitalizare. România se află în fața noului val 5, iar peste 70% dintre persoanele infectate sunt nevaccinate.

”O creştere rapidă a Omicron, aşa cum constatăm în mai multe ţări, chiar dacă se combină cu o formă a bolii mai puţin gravă, va determina cu toate acestea un număr ridicat de spitalizări, în special în rândul celor nevaccinaţi”, a declarat pentru AFP Catherine Smallwood, unul dintre principalii responsabili din cadrul OMS Europa.

În faţa incertitudinilor referitoare la noua variantă detectată pentru prima dată la sfârşitul lui noiembrie în Africa de Sud, statele ezită între restricţii stricte şi o strategie mai suplă, ca urmare a indiciilor referitoare la gravitatea mai redusă a variantei Omicron.

Noi cazuri de infectare cu tulpina Omicron în România. Între infectaţi este şi un copil. 10 infectaţi sunt din Bucureşti

”Este prea devreme pentru a putea spune dacă valul Omicron va fi mai grav sau mai puţin grav decât Delta”, a subliniat Smallwood ”chiar dacă datele preliminare referitoare la populaţiile afectate în primul rând în Europa (Anglia, Scoţia, Danemarca) arată că Omicron ar putea cauza un risc mai redus de spitalizare în comparaţie cu Delta”.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Plaja celebră unde primești amendă dacă îți rezervi loc înainte de ora 9. Puțini turiști știu de această regulă
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Jurnalista Alsu Kurmasheva, condamnată la șase ani și jumătate de închisoare în Rusia pentru „răspândirea de informații false”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!