Desenele au fost prezentate de către directoarea muzeului, Monica Bietti, şi sunt emblematice pentru opera unui artist forţat să se ascundă, scrie Agerpres.
În anul 1529, în timpul atacului spaniolilor asupra oraşului toscan, geniul Renaşterii italiene a fost nevoit să stea închis timp de trei luni în această mică încăpere de la subsol. Cu stilul său uşor de recunoscut, reliefat prin forţă şi mişcare, artistul devenit singuratic a acoperit zidurile cu schiţe ce urmau să-l inspire în operele sale viitoare.
Această capelă, denumită „Sacristia nouă”, a fost construită în anul 1521 şi în ea se regăsesc mormintele familiei Medici, sculptate de Michelangelo. Încăperea secretă aflată dedesubtul ei a fost descoperită în luna noiembrie 1975 în timpul lucrărilor de restaurare. Din raţiuni de securitate, ea va rămâne în continuare inaccesibilă turiştilor.
În complexul San Lorenzo mai sunt două capele Medici, cea a Prinţilor şi cea a Tezaurului. În anul 1527, locuitorii din Florenţa au înlăturat familia Medici şi au restabilit Republica. Dar, în toamna anului 1529, trupele împăratului Carol Quintul au început asediul asupra oraşului şi după zece luni domnia familiei Medici a fost restabilită.