Deserturile nu pot fi cele mai bune prietene ale noastre dacă ținem la felul în care arătăm. Consumul de dulciuri e o modalitate ușoară care favorizează apariția kilogramelor în plus.
Totuși, există și o veste bună. Un studiu realizat recent indică un desert care, dacă e mâncat când trebuie, poate avea chiar efectul opus îngrășării.
Dacă mâncați acest desert dimineața, puteți arde mai multe calorii decât în mod normal și veți putea profita de multe alte beneficii.
Studiul a fost publicat în „The FASEB Journal‟ și a examinat efectele pe care ciocolata cu lapte o are asupra femeilor aflate la menopauză, în decurs de o oră de la trezire.
Specialiștii au transmis că atunci când femeile au mâncat 100 de grame de ciocolată, în acest interval de timp, ciocolata a contribuit la reducerea nivelului de glucoză, la arderea grăsimilor şi la scăderea circumferinţei taliei. În plus, consumul de ciocolată dimineţa a dus şi la scăderea nivelului de cortizol. Potrivit studiului „nivelurile scăzute de cortizol au fost legate de un apetit mai mic‟, în momentul în care femeile au primit 100 de grame de ciocolată dimineaţa, ele au fost mai puţin stresate ştiind că vor fi compensate caloric şi nu au mai mâncat impulsiv. Consumul de ciocolată a contribuit, de asemenea, la scăderea nivelului de foame şi la dorinţa de a consuma alte dulciuri, potrivit clickpentrufemei.
Mare atenție! Acest desert are efectele dorite numai dacă e consumat dimineața, pe stomacul gol. Specialiștii mai au o veste bună pentru iubitorii acestui aliment exotic. Potrivit ultimelor observații, cei care consumă în mod regulat ciocolată au o memorie mai bună, o capacitate de organizare mai eficientă, precum și o capacitate crescută de lucru şi de urmărire a detaliilor.
Substanța minune din ciocolată cu efect pozitiv asupra creierului sunt flavonoidele. Un studiu efectuat în 2014 confirmă că substanțele nutritive pe care le conține ciocolata pot diminua unel disfuncții cognitive la persoanele în vârstă. Un alt beneficiu important al consumului de ciocolată este faptul că ajută la creșterea fluxului sanguin de la nivelul creierului, astfel se îmbunătățesc și anumite funcții ale creierului.