Desertul care te poate ajuta să slăbești dacă e mâncat dimineața. Ce recomandă specialiștii

Cu toții știm că deserturile nu pot fi cele mai bune prietene ale noastre dacă ținem la felul în care arătăm. Consumul de dulciuri e o modalitate ușoară care favorizează apariția kilogramelor în plus.
Filip Stan
08 iul. 2021, 19:54
Desertul care te poate ajuta să slăbești dacă e mâncat dimineața. Ce recomandă specialiștii

Deserturile nu pot fi cele mai bune prietene ale noastre dacă ținem la felul în care arătăm. Consumul de dulciuri e o modalitate ușoară care favorizează apariția kilogramelor în plus.

Totuși, există și o veste bună. Un studiu realizat recent indică un desert care, dacă e mâncat când trebuie, poate avea chiar efectul opus îngrășării.

Dacă mâncați acest desert dimineața, puteți arde mai multe calorii decât în mod normal și veți putea profita de multe alte beneficii.

Studiul a fost publicat în „The FASEB Journal‟ și a examinat efectele pe care ciocolata cu lapte o are asupra femeilor aflate la menopauză, în decurs de o oră de la trezire.

Specialiștii au transmis că atunci când femeile au mâncat 100 de grame de ciocolată, în acest interval de timp, ciocolata a contribuit la reducerea nivelului de glucoză, la arderea grăsimilor şi la scăderea circumferinţei taliei. În plus, consumul de ciocolată dimineţa a dus şi la scăderea nivelului de cortizol. Potrivit studiului „nivelurile scăzute de cortizol au fost legate de un apetit mai mic‟, în momentul în care femeile au primit 100 de grame de ciocolată dimineaţa, ele au fost mai puţin stresate ştiind că vor fi compensate caloric şi nu au mai mâncat impulsiv. Consumul de ciocolată a contribuit, de asemenea, la scăderea nivelului de foame şi la dorinţa de a consuma alte dulciuri, potrivit clickpentrufemei.

Mare atenție! Acest desert are efectele dorite numai dacă e consumat dimineața, pe stomacul gol. Specialiștii mai au o veste bună pentru iubitorii acestui aliment exotic. Potrivit ultimelor observații, cei care consumă în mod regulat ciocolată au o memorie mai bună, o capacitate de organizare mai eficientă, precum și o capacitate crescută de lucru şi de urmărire a detaliilor.

Substanța minune din ciocolată cu efect pozitiv asupra creierului sunt flavonoidele. Un studiu efectuat în 2014 confirmă că substanțele nutritive pe care le conține ciocolata pot diminua unel disfuncții cognitive la persoanele în vârstă. Un alt beneficiu important al consumului de ciocolată este faptul că ajută la creșterea fluxului sanguin de la nivelul creierului, astfel se îmbunătățesc și anumite funcții ale creierului.

 

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Orașul din Europa unde primești peste 30.000 de euro dacă te muți. Peisajul e unul de poveste și oricine poate începe o nouă viață aici
Capital.ro
S-a aflat ce a făcut Elena Udrea.Traian Băsescu i-a dat ordin: Ne-a păcălit pe toţi
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Șansă mare să faceți bani! Nouă ediție a titlurilor de stat Tezaur
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Carmen de la Sălciua face bani cu nemiluita. Cât cere pentru o cântare
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
Doliu în lumea medicală din România! A murit un celebru medic român. Zbor lin, zână bună!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Emmanuel Macron îl păstrează pe Gabriel Attal în funcția de prim-ministru pentru a asigura stabilitatea țării
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!