Desertul care îmbunătățește circulația sângelui și scade colesterolul este ciocolata neagră! Cu toții încercăm să evităm ciocolata în dieta noastră, dar trebuie să știm că o bucată de ciocolată neagră aduce mari beneficii organismului.
Ciocolata neagră este bogată în nutrienți care aduc beneficii pentru sănătate. În plus, este o sursă excelentă de antioxidanți. Iată care sunt beneficiile pentru sănătate ale unei bucăți de ciocolată neagră pe zi 1.
Este deja bine știut faptul că aportul mare de produse cu zahăr, în special de zaharuri adăugate prezente în alimente procesate și băuturi îndulcite, poate contribui la creșterea în greutate și la apariția obezității.
Ciocolata neagră îmbunătățește circulația sângelui și scade tensiunea arterială. Flavonoidele din ciocolata neagră stimulează endoteliul, mucoasa arterelor, să producă oxid nitric.
Una dintre funcțiile oxidului nitric este de a trimite semnale arterelor să se relaxeze, ceea ce reduce rezistența la circulația sângelui și, prin urmare, scade tensiunea arterială.
Numeroase studii arată că cacaua din ciocolata neagră îmbunătățește fluxul sanguin și scade tensiunea arterială.
De asemenea, ciocolata neagră îmbunătățește colesterolul „bun” și protejează colesterolul „rău” de oxidare
Consumul de ciocolată neagră îmbunătățește unii factori de risc importanți pentru bolile de inimă. Un studiu dovedește că ciocolata neagră reduce nivelul colesterolului „rău” și al trigliceridelor.
Nu în ultimul rând, acest desert reduce riscul de boli de inimă. Consumul de cacao bogată în flavanoli poate reduce tensiunea arterială și poate îmbunătăți sănătatea cardiovasculară. Dacă mâncați ciocolată de 3 ori pe săptămână, veți reduce riscul de boli cardiovasculare cu 9%.
Dacă mâncați mai multă ciocolată, nu vă veți bucura de beneficii suplimentare.
Obezitatea este asociată cu modificări ale metabolismului lipidic, incluzând creșterea nivelurilor de colesterol LDL și trigliceride.
Consumul excesiv de zahăr poate contribui la acumularea de grăsimi în ficat, proces cunoscut sub numele de ficat gras, iar această situație afectează metabolismul lipidic și crește riscul de dislipidemie.
Dacă ai probleme cu greutatea sau medicul te-a disgnosticat cu ficat gras, este foarte important să slăbești și să reduci cantitatea de zahăr consumată pentru a-ți îmbunătăți sănătatea.
Așadar, cu toate că oamenii au impresia că nivelul de colesterol crește în urma consumului de carne, grăsimi animale, ouă și brânzeturi, este important să știi că și dulciurile cu zahăr din supermarket, dar și produsele de patiserie pot fi responsabile pentru un colesterol mărit.
Pe de o parte, dietele bogate în zahăr determină ficatul să creeze mai mult LDL și, pe de altă parte, scad colesterolul HDL (cel bun).
Un studiu care a analizat aportul participanților de sucuri din comerț și alte băuturi îndulcite cu zahăr a constatat că o cantitate mai mare de 340 ml pe zi a fost legată de niveluri crescute de grăsimi nesănătoase în sânge, inclusiv colesterol LDL, trigliceride și alte lipide asociate cu un risc mai mare de boli cardiovasculare.
Unul dintre deserturile preferate pe timp de vară, înghețata, crește considerabil nivelul de colesterol din sânge, mai ales dacă este consumat cu regularitate.
Potrivit specialiștilor, o porție de înghețată de vanilie, adică ½ cană de înghețată, conține până la 4,5 grame de grăsimi saturate, adică mai bine de o pătrime din doza zilnică recomandată pentru adulți, potrivit Exquis.ro.
Milkshake-urile au și acestea un impact negativ asupra nivelului de colesterol.
Poți înlocui milkshake-ul cu un smoothie gustos și sănătos, preparat în casă din fructe și lapte – nu zilnic, dar când ai poftă de ceva dulce. Prăjiturile cu cremă reprezintă și ele un pericol pentru persoanele care au colesterolul mărit, la fel și produsele de patiserie.