Desertul recomandat de Mihaela Bilic pe care îl poţi mânca fără să te îngraşi. Deşi nu te-ai fi aşteptat, este vorba despre îngheţată.
Citeşte şi Mihaela Bilic demontează miturile despre pâine. Ne îngraşă sau nu acest aliment?
Potrivit nutriţionistului, îngheţata are puţine calorii şi nu ne pune în pericol silueta.
”Știți de ce este bună înghețata abia când s-a terminat cutia? Pentru că înghețata se mănâncă corect atunci când e cremoasă, când e ușor topită. Așa că, dragii mei, scoateți cutia mai devreme pe masă și lăsați-o să se topească un pic, dacă nu vreți să existe riscul să mâncați toată cutia.
Consistența cremoasă face bine, stimulează o zonă din creier dependentă și responsabila de plăcere.
Întotdeauna varianta cea mai simplă, cea mai puțin calorică și mai satisfăcătoare va fi înghețata, acest dulce care combină laptele și zahărul.
Amestecul dintre zahăr și lapte duce la un produs din care zahărul se absoarbe mai lent, deși la capitolul indice glicemic, și la aport de calorii, înghețata este prietenoasă.
Înghețata este aerată, adică în procesul ei de fabricație, respectiva cremă este umflată cu aer și atunci înghețata pare mare, însă în momentul în care o să o topim vedem că lichidul care rămâne este mult mai mic, în schimb ea, umflată cu aer, ne dă senzația că mâncăm mult, lucru care ne satisface.
Este normal ca într-o înghețată să găsim lapte, iată frișcă, zahăr și ouă. Orice alt ingredient, mai ales din gama grăsimi vegetale de tipul grăsime de cocos și palmier, tot felul de emulsifianți, tot felul de arome, toate lucrurile acestea ne duc cu gândul la un produs industrializat, supraprocesat.
Culmea, nu zahărul este cel mai prezent, ci grăsimea. Sunt sortimente de înghețată care ajung până la 20%”, a spus Mihaela Bilic la emisiunea „Doctor de bine” de la Pro Tv.
Nutriţionistul spune că aportul caloric pentru o înghețată ar trebui să fie sub 200 de calorii la suta de grame. De asemenea, Mihaela Bilic nu recomandă porţia mai mare de două cupe.
”Sau, că tot am copilărit cu ea, cu celebra vafă, aceasta are sub 100 de calorii. Este dimensiunea corectă și exista variante mini sub 100 de calorii”, a explicat nutriţionistul.