Desfiinţarea Secţiei Speciale, salvarea lui Mircea Negulescu. Înregistrări explozive

Desfiinţarea Secţiei Speciale ar putea fi salvarea procurorului Mircea Negulescu. România Tv a prezentat în emisiunea lui Victor Ciutacu înregistrări bombă cu fostul procuror "Portocală".
Filip Stan
08 mart. 2021, 22:51
Desfiinţarea Secţiei Speciale, salvarea lui Mircea Negulescu. Înregistrări explozive
Desfiinţarea Secţiei Speciale, salvarea lui Mircea Negulescu. Înregistrări explozive

Desfiinţarea Secţiei Speciale, salvarea lui Mircea Negulescu. Fostul procuror a fost trimis în judecată de Secţia specială pentru investigarea magistraţilor într-un nou dosar în care este acuzat de mai multe infracţiuni, între care cercetare abuzivă şi represiune nedreaptă. Alături de Negulescu, a fost trimis în judecată şi fostul ofiţer de poliţie judiciară care l-ar fi ajutat pe acesta, cei doi fiind reţinuţi, în vară, în legătură cu dosarul Tony Blair, în care este implicat şi Victor Ponta.

Desfiinţarea Secţiei Speciale, salvarea lui Mircea Negulescu. Înregistrări explozive

România Tv a prezentat în emisiunea lui Victor Ciutacu înregistrări bombă cu fostul procuror Negulescu.

Negulescu : Vorbește cu … Tu crezi că ăla se bagă la joacă, să se paradească singur

VB : Eu ți-am zis…(neinteligibil)

Negulescu : Știi care e problema ? În dosarul ăla, în dosarul ăla (n.r : dosar Lukoil ) s-a greșit o … au făcut băieții de la 2 miliarde cât am reținut eu (n.r: prejudiciu calculat de negulescu ) , au dublat ei o suma și de fapt este 1 miliard și 200 de milioane ( 1,2 miliarde euro )…adică oricum e că la piață…dacă te duci la florărese (n.r : așa se calculează prejudicii de sute de milioane de euro).. au greșit o suma de 800 de milioane de euro..da !

VB : Și îl trimite în judecată acuma ? …(neinteligibil)

Negulescu : Ce? L-au trimis deja (n.r : dosarul Lukoil fusese trimis în judecată). L-au trimis, e în camera preliminară, l-au făcut ăștia, l-a trimis. Eu,nu pot eu să îți spun din ce motive nu pot că nu am de ce să îți spun,dar e doar o chestiune de timp. Mai vedem… Sunt niște lucruri, sunt niște etape care trebuiesc trecute,nu pot fi arse

Vb : dar de ce ……(neinteligibil)

Negulescu : Că nu este o chestie,să zici, ba gata am doar asta și îl paradesc,am doar asta și îl paradesc…Sunt într-o 100 de mii de chestii (n.r : că a deschis mai multe dosare penale simutan aceleeași personae).. e un mort viu, asta e situația și toate se coc la momentul oportun ( n.r : adică scoate dosarele la momentele opportune). Eu intenționez că lucrurile astea să se întâmple până să înceapă campania(n.r : campania electorală din 2016).

Negulescu către Iordache Mihai (politest judiciar): Identifica dosarul cu Savu Daniel,că s-ar fi putut să le fi pus eu direct la dosar Mihai

Iordache Mihai (polițist judiciar) : Prejudiciul pe evaziune că și încadrare e ăla 24 + 16. C-ul este 24 + 16 din …

Negulescu : 24 cu 16,da,da e sub 50.000 dar nu mă deranjează

Iordache Mihai (polițist judiciar): e pe alineatul 1, ăla de…

Negulescu : Da nu mă deranjează (n.r : nu îl deranjează că posibilul prejudiciu este sub 50.000 euro ,fapta nepedepsită penal,doar sancționată cu amendă art 10,alin 1 din lege 241/2005 )

Iordache Mihai (polițist judiciar) : Am zis

Negulescu : Îi dau pe alineatul 1, îi dau pe spălare , și l-am dus de la 3 la 10 ani (n.r : Negulescu plănuiește să adauge din burtă o acuzație de spălare de bani, astfel încât victima Savu Daniel să nu “scape” )
Iordache Mihai (polițist judiciar): Corect

Negulescu : Și mă… pe el…cu boltă, adică e foarte clar. Și cu ce mai are prin instanța, prin astea , s-a paradit de tot … despre ce vorbim (n.r : adică sigur o să fie condamnat la închisoare). Deci eu fac o cunoaștere pe om, da, după care când l-am adus aici îi dau niște direcții : “uite ,vezi, cam asta ar fi, vrei să te paradesc ? Că uite știu asta,asta,asta…dacă nu preda-te singur“ asta este situația ! (n.r : metodă prin care determina persoanele să facă denunțuri)

VB : Nu mă interesează despre ce este vorba …(neinteligibil)

Negulescu : Pentru că dacă mă duc la “ghici”, ăla își da seama că sunt slab că nu am informații pe el, și mi-o da prin gură… că i-o dau definitiiv. Vrei să-l iau încă o dată ? Că pot să-l arestez încă o dată,îmi bag… în mă-sa

VB: Nu,nu

Negulescu : I-ai zis lui Lucian ? (n.r : Lucian Onea zis “Lucica”)

Iordache Mihai (polițist judiciar) : E cu cineva..

Citeşte şi Victor Ponta nu susţine desfiinţarea Secţiei Speciale: Prosteala cu secția lui Dragnea este doar propagandă

Guvernul a aprobat proiectul de desfiinţare a Secţiei speciale

Guvernul a aprobat proiectul de desfiinţare a Secţiei speciale. Anunțul a fost făcut de premierul României după ședința de Guvern care a avut loc pe 18 februarie.

”A fost aprobat un proiect de leg pivind desfiinţarea Secţiei de Investigare a  Infracţiunilor din Justiţie. Este o promsiunea a coaliţiei de guvernare, dar este şi o recoandare şi pentru respectarea MCV”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

Guvernul a aprobat proiectul de desfiinţare a Secţiei speciale. Premierul a precizat că ”CSM a dat aviz negativ şi când s-a înfiinţat secţia specială, dar şi acum, dar nu pentru că nu doreşte desfiinţarea secţiei, ci pentru alte considerente”.

Stelian Ion: Această anomalie juridică, creată cu nerespectarea unor principii fundamentale, a adus multe probleme

„Desfiinţarea SIIJ este un gest de normalitate. În 2017, câţiva corifei ai Justiţiei din acea vreme şi anume Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Şerban Nicolaea,  sub oblăduirea domnului Liviu Drangea gândeau înfiinţare acestei secţii şi într-o expunere de motive de câteva rânduri nu reuşeau să explice necesitatea înfiinţării secţiei decât în sensul că ea se impune. Trei rânduri au fost nevoie.

Justiţia nu începe şi nu se termină cu SIIJ. Sunt multe alte probleme, dar aceasta a fost o chestiune asumată prin programul de guvenrare pentru ridicare MCV. Toate organisemele europene – GRECO, Comisia de la Veneţia, Comisia Europeană – în cadrul rapoartelor MCV au spus la unison că înfiinţarea acestei secţii speciale reprezenta un regres și la momentul respectiv reprezenta motiv de îngrijorare foarte mare. La acel moment, CSM a fost foarte vehement, în sensul în care înființarea SIIJ nu se impunea, și a dat aviz negativ.

Această anomalie juridică, creată cu nerespectarea unor principii fundamentale, a adus multe probleme. Iată câteva dintre ele: anumiți magistrați care au avut curajul să pornească anchete contra unor politicieni puternici sau să exprime puncte de vedere legate de atacurile de justiție au fost chemați la SIIJ, așa, ca din întâmplare, fostul procuror șef al DNA a fost pus sub control judiciar, infirmat de instanță, vicepreședintele Comisiei Europene a fost supus unei anchete, o minoră a fost oprită să meargă la părinți în străinătate” , a declarat ministrul Justiției.

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD se opune desfiinţării secţiei speciale şi ameninţă că dacă legea va trece de Parlament, social-democraţii vor ataca măsura la CCR.

„Menţinem punctul de vedere al CSM. Secţia Specială nu trebuie desfiinţată. Vom vota împotriva ei”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a mai anunţat că dacă legea va trece de Parlament, social-democraţii vor face toate demersurile şi cva ataca la CCR această lege.

.

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Serialele ‘Shogun’ și ‘The Bear’ conduc în topul nominalizărilor pentru premiile Emmy
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'