Deși nu merg la școală, copiii Danei Nălbaru au performanțe uluitoare. Mezinul este supradotat și, la doar 9 ani, se pregătește pentru Bacalaureat

De mai bine de un an de zile, Dana Nălbaru, Dragoș Bucur și cei trei copii ai lor au dat viața de la oraș pe traiul de la țară. Cei cinci locuiesc în satul Moșteni-Greci din județul Argeș și, deși activitățile gospodărești îi solicită din zori și până-n seară, sunt mai fericiți ca niciodată.
Irina Dumitrescu
24 oct. 2024, 12:28
Deși nu merg la școală, copiii Danei Nălbaru au performanțe uluitoare. Mezinul este supradotat și, la doar 9 ani, se pregătește pentru Bacalaureat

Copiii Danei Nălbaru, trei la număr, adoră viața la țară. Se hrănesc sănătos, cu legume din propria grădină și cu fructe din propria livadă, cu ouă de la găinile crescute de ei și au libertatea de a petrece toată ziua la aer curat și de a alerga prin pădurea din apropiere.

Deși nu merg la școală, copiii Danei Nălbaru au performanțe uluitoare

Și, foarte important, nici nu merg la școală. Cei doi copii mai mari – Sofia (17 ani) și Roxana (12 ani) – au fost retrași din sistemul școlar de stat, iar mezinul nu a frecventat niciodată o școală. Părinții au ales ca cei trei să studieze în sistemul homeschooling.

Dintre toți trei, Kadri este cel supradotat și, la doar 9 ani, se pregătește să… susțină Bacalaureatul. Are sute de cărți citite și are o înclinație către fizică și chimie, după spusele mamei lui.

Băiețelul meu este foarte tare. Sunt fericită că mi l-a dat Dumnezeu și învăț mereu lucruri de la el. Toți copiii mei sunt diferiți: Sofia, Roxana, Kadri. Fiecare are ceva special, dar Kadri, fiind atât de inteligent, este o provocare. Mereu vrea să învețe ceva nou și atunci ne provoacă și pe mine, și pe Dragoș. E un copil tare de tot. Știe fizică, chimie.

Citeste si Dana Nălbaru și Călin Goia au trăit o poveste de dragoste. După 6 ani, s-au despărțit: „Nu mă simțeam înțeleasă… Am știut că nu e el jumătatea mea”

Kadri nu a fost niciodată la școală. El nu are nevoie. Nici nu știu unde să-l duc, de fapt. El acum învață pentru examenul de Bacalaureat, un test care îți asigură intrarea la anumite facultăți”, a povestit Dana Nălbaru în podcastul lui Mihai Morar, „Fain și simplu”, anul trecut.

Dana Nălbaru este de părere că sistemul de învățământ din România nu îi ajută pe copiii supradotați

Dana Nălbaru spune despre fiul ei că este dotat cu o capacitate de asimilare uriașă și că nu-i place prea mult compania oamenilor. Nu e, însă, autist, ține să sublinieze mama.

La trei ani a învățat în două ore să scrie alfabetul cu litere de mână. La șase ani citea deja o carte pe zi. Din aceea fără poze. (…) La matematică, fizică, chimie și biologie e deja avansat. Am început cu el geografia, puțină istorie și filosofie. Engleză a învățat singur. Încep să mă simt depașită. Nu mă dau mare, tot caut soluții să-l pot ajuta în nevoia lui de cunoaștere.

Școala, așa cum e ea organizată, nu îl ajută, e prea avansat pentru vârsta pe care o are și nu îl primesc la clase mai mari iar lui nu-i place să stea între mulți oameni. Nu e autist, e selectiv cu oamenii, un copil cu o capacitate de învățare absolut uriașă. Vorbesc cu el despre viață și Dumnezeu și mă rog să primesc înțelepciune pentru a-l ghida încotro-i este drumul.

Citeste si Coteț cu dotări de ultimă generație pentru găinile lui Dragoș Bucur și ale Danei Nălbaru: „Ne ajută atunci când nu avem chef să ne trezim la 6 dimineața să le dăm drumul sau atunci când nu suntem acasă să le închidem”

Dar, dincolo de mintea sclipitoare, cel mai important e că duhul lui e nepătat și sper să-i rămână mereu curat. Dacă va fi așa, însă, nu depinde doar de mine, eu fac tot ce și cât pot pentru el… Ma gândesc de multe ori că un copil cum e copilul meu ar putea schimba lumea într-una mai bună, dar cel mai mult îmi doresc pentru el să fie fericit”, povestea Dana Nălbaru într-un mesaj publicat pe Instagram în urmă cu 2 ani.

Imagini senzaționale cu fiul Danei Nălbaru la manșa excavatorului

Deși adoră să învețe și să asimileze cât mai multe informații, lui Kadri îi place și să se îndeletnicească cu treburi gospodărești. Într-o postare pe pagina de Instagram a părinților săi, micuțul Kadri este filmat manipulând un excavator.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @bucurii_la_tara

După ce a terminat meditațiile la chimie, a trecut la chestiuni mai dificile”, este mesajul postat în dreptul clipului în care micuțul de 9 ani pare că încearcă să învețe cum se folosește excavatorul.

Dana Nălbaru, fostă solistă a trupei Hi-Q care, în anii 2000, spărgea topurile muzicale din România, va împlini, în curând, 48 de ani. Își va serba ziua alături de cele mai dragi ființe din viața ei: soțul și cei trei copii.

DailyBusiness
Ofertă-șoc de la E.ON. Reduceri exclusive pentru clienți, disponibile doar până la finalul lui 2024!
Spynews
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Bzi.ro
Horia Moculescu distruge emisiunea „Vocea României”: „E făcută pentru juriu, nu despre talente!”
Fanatik.ro
Castelul spectaculos din România de care Nicolae Ceaușescu a râs. Astăzi, uimeşte foarte mulţi turişti prin măreția sa
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. Se dă ceasul înapoi cu o oră, ora 4:00 devine ora 3:00. Cum ne afectează organismul
Playtech.ro
Motivul pentru care această femeie a fost părăsită de soț. Tu îți dai seama ce a văzut în poză și l-a făcut să divorțeze?
DailyBusiness
Transelectrica, obligată să plătească despăgubiri. Suma ajunge la 35 de milioane de lei
Adevarul
O mare bancă, prezentă și în România, concediază 9.000 de oameni în urma digitalizării și implementării AI
wowbiz.ro
Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”
Spynews
Alina Petre, primele declarații după ce soțul ei a fost reținut de DNA. Ce spune blondina despre Bogdan Vasiliu și situația în care se află: "Sunt trează de la 5 dimineața, astept DNA-ul la mine acasă"
Spynews
ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. Ce spune despre participarea copiilor la petrecerile de Halloween: „Primesc întuneric”
Evz.ro
Marele mister din jurul unei biserici. Fenomene inexplicabile
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
kanald.ro
Accident grav pe DN2, în județul Ialomița! Doi oameni și-au pierdut viața, iar alți trei sunt răniți. Printre victime se află și un minor de 14 ani
Cancan.ro
A împins-o pe Oana Zăvoranu în patul lui Bodi! Marea trădare: le-a luat telefoanele, dar i-a înregistrat în foișor!
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Ungaria a luat fața României! Ungurii ne dau lecții. Românii se mută peste graniță
StirileBZI
Aici se găsesc cele mai scumpe apartamente. Pe ce loc se află Capitala
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
stirilekanald.ro
"L-au tăvălit pe iarbă!" Cine e băiatul de 26 de ani ucis în parcarea mall-ului din Constanța!
substantial.ro
Dean Forbes devine lider al listei Powerlist 2025, sărbătorind britanicii de culoare
MediaFlux
Ser EXTINDE RĂZBOIUL! O nouă ȚARĂ a fost BOMBARDATĂ AZI-DIMINEAȚĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Chinezul care l-a învins pe David Popovici e în declin: s-o fi terminat poțiunea lui Obelix?