Femeile insarcinate sunt mai expuse la anexita, pentru ca sistemul imunitar este mai scazut in timpul sarcinii, de aceea este necesara si mai multa atentie in aceasta perioada, spune Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrica-ginecologie, cu supraspecializare in infertilitate.
Anexita in sarcina: tratament
Cunoscuta si sub denumirea de raceala la ovare, anexita este, de fapt, o inflamatie sau infectie localizata la nivelul aparatului genital care are nevoie de tratament medical. Tratamentele naturiste sau auto-medicatia sunt excluse, cu atat mai mult cu cat este vorba de anexita in sarcina, cand afectiunea trebuie abordata cu maxima seriozitate.
Citeşte şi Ce trebuie să ştii despre răceala la ovare
„Fiind vorba despre o baza infectioasa, trebuie vazut in ce masura poate fi afectat sau nu fatul. Este nevoie de o analiza a secretiilor si culturilor de la nivelul vaginului si al colului uterin si dupa rezultatele acestor analize ne dam seama daca infectia poate afecta sau nu fatul. Oricum ar fi insa, infectia trebuie tratata doar dupa ce vedem exact despre ce este vorba”, spune dr. Andreas Vythoulkas.
Citeşte şi Sarcina extrauterină: Cum se instalează şi ce factori cresc riscul de apariţie a acesteia
„In timpul sarcinii, nu pot fi luate orice tip de medicamente, de aceea, dupa ce evaluam tipul de infectie, vedem si care sunt medicamentele pe care le poate lua femeia gravida. Pentru ca da, exista inclusiv antibiotice care pot fi administrate in timpul unei sarcini, insa acestea nu se pot administra decat la recomandarea medicului specialist, nicidecum luate pe cont propriu”, mai spune acesta.
Citeste si Candidoza in sarcina
Cum poti preveni anexita in sarcina
Pentru ca sistemul imunitar este mai scazut, e nevoie de o alimentatie corecta, bogata in fructe si legume, mai ales.
Trebuie sa eviti oboseala (care oricum apare in sarcina, prin urmare e necesara odihna suficienta).
Citeste mai multe despre anexita in sarcina pe mami.ro.