Detalii cutremurătoare despre românca moartă în zăpadă. „Câinii mei îmi ţin de cald”. Ce a făcut cu câteva ore înainte de a înfrunta viscolul

Cristiana Gogu a fost găsită fără viață, sub zăpadă, împreună cu trei dintre cei 11 câini ai săi. Trupul femeii era înghețat și îngropat în zăpadă. Alături de trupul româncei au fost găsite și corpurile câinilor săi. Pirmarul povesteşte că îşi luase ţigări şi multă mâncare pentru câini înainte de a urca spre adăpostul improvizat de pe munte.
Filip Stan
31 ian. 2023, 11:22
Detalii cutremurătoare despre românca moartă în zăpadă.

Tragedie în mijlocul zăpezii în Apenini, între Toscana, Marche și Romagna. Crescătoarea de câini Cristiana Gugu, o româncă în vârstă de 50 de ani, a fost găsită moartă în zăpadă, alături de trei câini.

Femeia, care locuia singură într-o căsuță de lemn în mijlocul pădurii din munții Arezzo, a fost ucisă de un infarct cauzat de frigul extrem.  Cristiana Gogu o româncă iubitoare și crescătoare de câini, a fost găsită fără viață în zăpadă, în Apeninii Arezzo, la 5 km de cel mai apropiat sat, Badia Tedalda. Femeia locuia într-un șopron care a fost grajdul municipal. Devotată animalelor sale, a refuzat orice ajutor din parte autorităților, dacă acest lucru implica să se despartă de ei.

Româncă găsită moartă în zăpadă în Italia, alături de trei dintre câinii ei. Femeia era înghețată și îngropată în zăpadă

Românca Cristiana Gogu a murit în urma unui stop cardiac, probabil din cauza frigului și a oboselii. Alături de trupul ei au fostă găsite și cele a trei dintre câinii ei. Puțin mai departe, într-un fost grajd municipal, alți câini o așteptau pe Cristiana să vină. Ajunsese aproape în fața casei sale: la cincizeci de metri, nu mai mult, de acea magazie pe care o ocupa de câțiva ani, pentru a trăi alături de câinii ei. Ajunsese până acolo cu greu, deja trudind, peste o movilă de zăpadă de cel puțin un metru înălțime. Și care, timp de 48 de ore, avea să o ascundă de lume. Două zile întregi, fără să fie găsită, apoi depistată: moartă de frig.

Însuși primarul Alberto Santucci a fost cel care a recalculat ora posibilă a morții. El plasează decesul în ziua de luni „în jurul orei 15.30”. ‘Se întorcea de la Sansepolcro cu autobuzul și la ora 15.00 a cumpărat țigări la barul Il Sottobosco’. Ultimul pachet. „Apoi s-a îndreptat spre Crocchiola ca să ducă furajele la câinii ei”. Furajele, sau mai bine zis crochetele, pe care le cumpărase din Borgo și pe care le târa într-o pungă care deborda: ceva pentru ea, grosul pentru câini, aproape parabola unei vieți. „Am găsit-o miercuri. Două zile mai târziu”. Ea, Mirella Cristiana Gogu, româncă de origine, se afla de ani buni în Italia, ultima în acea magazie care era grajdul municipal din Badia, după cum confirmă primarul. ‘Avea și o plângere din partea mea și un ordin de evacuare, dar nu voia să plece’.

Santucci nu a vrut niciodată să meargă atât de departe încât să ceară folosirea forței publice pentru a o alunga. Căuta o alternativă și, într-adevăr, apăruse una: dar apoi se evaporase. „A refuzat orice soluție care o despărțea de câini, cea a unui grajd de alături i-a plăcut, cineva a blocat totul”, scrie stiridiaspora.ro.

Doi dintre acești câini au murit, explică Santucci, de foame și de frig. Celelalte animale sunt în regulă. „Încă din seara zilei de 23, am inspectat șopronul împreună cu un angajat municipal și doi carabinieri forestieri din Badia. Câinii din rasa Mirotic închiși în grajdurile pentru cai, doar un singur cățeluș liber și speriat într-o cameră, ceilalți înfometați, dar sănătoși”. Cererile de adopție au început deja să curgă. Deocamdată însă, șase au fost duși la adăpostul din Badia, Sterpaia Vecchia, iar unul la o clinică veterinară. ‘Pentru a autoriza adopția aștept acordul scris de la București al mamei Cristianei’, adaugă primarul.

Între timp, în sat, nu se vorbește despre nimic altceva. „Din când în când”, a mai povestit o fată în fața camerelor RAI, „îi ofeream pături: ea spunea că nu, că o încălzeau câinii ei”. Dar, în cele din urmă, nici ei nu au reușit. O viață la limită. Înainte de a ajunge în cătunul îndepărta unde stătea, locuise nu departe, împreună cu fostul ei partener, o legătură uneori furtunoasă, în Calgaglia, lângă Colcellalto, un cătun din Sestino.

O româncă din Italia este în stare gravă la spital, după ce o bătrână s-a aruncat pe geam și a căzut peste ea

Pe urcușul aproape finalizat spre casa ei, unde o așteptau câinii, a simțit brusc că o se taie respirația, se pare că și-a rupt chiar și cămașa pentru a putea respira… frigul a făcut restul: I-a luat vița și a luat-o departe de câinii ei, întinsă în zăpada care ascuns-o timp de două zile.

Potrivit martorilor, crescătoarea a fost văzută ultima dată luni, în timp ce se urca într-un autobuz cu destinația Sansepolcro, unde a mers la cumpărături pentru ea și animalele sale, opt câini adulți și trei căței. La întoarcere, a fost văzută coborând din autobuz la Svolta del Podere, unde se oprește autobuzul, și de unde urma să meargă pe jos până acasă.

Pe drum, Cristiana Gogu a fost surprinsă de furtuna de zăpadă care a afectat zona. Nu a reușit să ajungă până acasă și a fost lovită de frig și oboseală. Cristiana a fost găsită ulterior moartă, marți dimineață, practic înghețată. Câțiva oameni care curățau potecile după zăpada căzută duminică și luni au făcut descoperirea.

După decesul Cristianei, șase câini ai ei au fost duși la adăpostul din Badia, Sterpaia Vecchia, unul la clinica veterinară din oraș, iar deja există cereri de adopție pentru ei. Cu toate acestea, adopțiile nu se pot face fără acordul scris al mamei Cristianei, care locuiește în București.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!