Fetiţa care abia împlinise un an s-a stins sub ochii medicilor de la Marie Curie. De o săptămână era în stare gravă, iar de vineri făcea dializă. Duminică-noapte a făcut stop cardio-respirator, doctorii au resuscitat-o, dar din păcate nu a putut fi salvată.
„Din păcate, în cursul nopţii, am pierdut unul dintre pacienţi. A fost un eveniment acut. Este vorba despre o sângerare cerebrală. Evoluţia a fost dramatica, fulgerătoare, în parcurs de cateva zeci de minute.
Ironia sorţii face că la scurt timp după ce s-a stins primul pacient, un al doilea să aibă o evolutie izbitor de asemanatoare cu degradarea brusca si severa a starii. A fost intubat, resuscitat si este în momentul de faţă ventilat de aparatele de respiraţie artificiala. Pe suport inotrop, medicamentos, sustinem tensiunea arterială si bataile inimii. Am reusit sa facem o tomografie care ne confirma faptul ca a avut o sangerea cerebrala. Încercam sa stabilizam starea medicala. Analizele nu arat deloc bine”, a declarat doctorul Radu Tăbăcaru, şeful secţiei terapie intensivă a Spitalului „MS Curie”.
Medicul a declarat că în acest moment la terapie intensivă mai sunt patru pacienţi, dntre care doi sunt intubaţi.
„Noi speram sa putem sa extubam si al doiela pacienti astazi sau maine. Sa vedem cum tolereaza respiraţia spontana. Nu sunt factori care să pot prezice evoluţia bolii, nu este nicio formula matematica sa ne spuna cum o sa evolueze pacientii. Ceilalţi, in linii mari, aceeasi stare ca in urma cu cateva zile, la unul s-a intrerupt dializa. Orice boală poate să aibă surprize. Starea acestor doi pacienti, mai ales a ultimului care este inca in viata si ne luptam cu starea in care se afla, era extraordinara de buna. Statea in fundulet si se juca cu niste jucarii în pat. Ne putem aştepta la oricare dintre ei la surprize majore. Lucrurile nu sunt încă pentru aceşti pacienţi liniare. Toată situatia este urmarita de polite, s-a deschis un caz penalm se face necropsie la Institutul de Medicina legala, astea nu ne apartin nou spitalului”, a mai spus Tăbăcaru.
„Apa, sursă proprie de la Mărăcineni, este nepotabilă, dar din declaraţiile parintilor, nu au folosit apa pentru prepararea laptelului, ci doar pentru supele pe care le dadeau copilului, deci apă fiarta. Izvorul public de la Stefanesti-Vlada, apa este nepotabila, dar de la aceasta fantana, tatal m-a sunat si mi-a zis ca nu a folosit niciodata aceasta apa deoarece s-a mutat cu copilul in Pitesti”, a declarat Sorina Honţaru, director DSP Argeş.
În plus, reprezentanţii ANSVA trebuie să dea rezultate probelor recoltate din portocale.