Ananasul este un fruct consumat de mulți români, mai ales că este gustos și sănătos. Dacă vreodată ai cumpărat din supermarket acest fruct și nu a fost deloc la nivelul așteptărilor tale, ei bine, există câteva detalii la care trebuie să te uiți când îl cumperi.
Citește și Fructul care îți poate salva viața! Află ce se întâmplă în corpul tău dacă îl mănânci în fiecare zi
Ananasul este un fruct delicios, simplu sau într-o salată de fructe, acesta are un gust foarte bun, motiv pentru care este și foarte consumat în rândul românilor.
Chiar și în diete este foarte introdus, iar specialiștii recomandă acest fruct atunci când ții o dietă, desigur, cu atenție la cantitatea pe care o consumați.
În primul rând, pentru a nimeri un ananas copt și dulce, trebuie să verifici partea de jos a fructului. Culoarea trebuie să fie frumoasă, galbenă, cu sau fără unele părți verzi vizibile.
Dacă este în mare parte verde, ananasul nu este destul de copt, iar dacă are o culoare galbenă închis sau spre culoarea portocaliu ars, este prea copt.
Un alt detaliu important este să te uiți la frunzele care ies din partea de sus a bazei. Frunzele trebuie să fie verzi, iar petele maro de pe frunze sunt semne că ananasul este stricat, ori prea copt pentru a mai fi consumat.
De asemenea, baza acestui fruct trebuie să miroasă puțin ananas, dar atenție, dacă are un miros puternic, înseamnă că este prea copt și va avea un gust îngrozitor dacă încerci să îl mănânci.
Totuși, aici vine și partea mai grea, pentru că ananasul nu are miros atunci când este rece.
Deci, dacă ananasul îndeplinește toate celelalte criterii, însă este rece când îl ridici să-l simți, este posibil să nu aibă el prea mult miros, însă nu înseamnă că nu este copt.
Un ananas copt ar trebui să se simtă greu și ferm în partea de jos, dar nu prea ferm.
Apoi, încearcă să tragi o frunză de pe centrul partea de sus a ananasului. Dacă se desprinde ușor, este un semn că ananasul este copt. Dacă trebuie să tragi destul de tare, probabil nu e suficient de copt, potrivit Cumsă.ro.
Alegerea unui ananas copt și dulce poate fi determinată de mai mulți factori, de exemplu textura și fermitatea. Atunci când alegi ananasul, el trebuie să fie ferm, dar să cedeze ușor la presiune. Evită fructele prea tari sau prea moi, în general la orice fruct.
Însă, când vine vorba de ananas, caută un echilibru între textură și fermitate.
De altfel, cum am precizat mai sus, mare atenție la frunzele din partea superioară a fructului, ele trebuie să fie verzi și să arate proaspete.
Citește și Fructul care îţi creşte IQ-ul se găseşte în orice supermarket. Câte trebuie consumate pe zi
Evită ananasul cu frunze uscate, ofilite sau care prezintă pete maronii, deoarece acestea ar putea indica o calitate inferioară sau o vechime mai mare a fructului.