Detaliul care dă fiori omenirii. Valiza misterioasă cu care Putin a venit la funeraliile lui Jirinovski

Potrivit mediei locale, deşi aceeaşi valiză este observată frecvent la unul din oamenii din apropierea lui Putin, de fapt sunt trei astfel de valize. La acestea au acces doar trei dintre oficialii militari de rang superior ai Federaţiei Ruse.
Filip Stan
08 apr. 2022, 20:48
Detaliul care dă fiori omenirii. Valiza misterioasă cu care Putin a venit la funeraliile lui Jirinovski

Vladimir Putin a fost la înmormântarea politicianului Vladimir Jirinovski. A fost însoțit de o valiză ce a stârnit imediat indignare și curiozitate, precum și scenarii.  Putin a avut o scurtă apariţie la slujba de pomenire de la Catedrala Cristos Mântuitorul, unde a venit cu un buchet de flori. Îmbrăcat în negru, Putin a făcut semnul crucii în faţa sicriului lui Vladimir Jirinovski, care ar fi murit de Covid. Jirinovski a fost cel care care a prezis cu o acurateţe remarcabilă data invaziei lui Putin în Ucraina.

Mircea Geoană, secretar general adjunct NATO: „Anticipăm săptămâni, luni, poate chiar şi ani de război. Armata ucraineană a trecut la standardele NATO, în schimb cea rusă este în continuare una sovietică”
Prezenţa vizibilă în imagini a unui agent de securitate cărând o geantă neagră presupusă a fi temuta valiză nucleară este considerată un indiciu asupra ameninţărilor venite dinspre Kremlin, după ce Putin a pus în alertă forţele nucleare în urma a ceea ce a susţinut a fi acţiuni agresive din partea NATO.

Spectrul unui război nuclear a planat asupra conflictului din Ucraina după ce rezistenţa ucraineană a blocat avansul armatei ruse care s-a văzut nevoită să renunţe cel puţin temporar la obiectivele sale, în timp ce liderul de Kremlin nu ar putea concepe să fie lipsit de o victorie.

Valiza secretă ce ar conţine dispozitivul de lansare a rachetelor strategice ale Moscovei este în mod obişnuit supravegheată 24/7 şi are butoanele de control ale arsenalului nuclear al Moscovei.

Dotată cu un cod personalizat, se află sub supravegherea permanentă a unui ofiţer de securitate care îl urmează pe Putin oriunde se deplasează acesta.

Valiza a fost creată la începutul anilor 1980 şi a fost prezentată la televiziunea rusă pentru prima dată în 2019 – aceasta a fost arătată în plan apropiat cu întreg conţinutul ei.

Pe de altă parte, valiza care l-a însoțit pe Vladimir Putin ar fi mult mai mică decât ”servieta nucleară”. Ce reprezintă cu adevărat. Este folosită de toate serviciile de protecție și pază din lume. Ceea ce se vede în imaginile care circulă în toată lumea ca fiind servieta nucleară a lui Vladimir Putin nu ar fi altceva decât o ”ballistic briefcase” – o geantă de mâna extensibilă cu rol de protecţie balistică, remarcă redactorii DefenseRomania.

Conform informațiilor din trust citate, acest tip de geanta balistică este folosită de mai toate serviciile de protecţie şi pază din întreaga lume în protejarea şefilor de stat sau a demnitarilor, inclusiv SPP-ul având aşa ceva în dotare.

Vladimir Putin, prezent la înmormântarea lui Vladimir Jirinovski. Gestul făcut liderul de la Kremlin pentru ultranaţionalistul rus VIDEO
Cât despre ”servieta nucleară” aceasta este mult mai voluminoasă, iar cel mai important aspect: servieta nucleară îl însoţeşte pe preşedinte (cum este şi în cazul SUA) în afara ţării sau când face o deplasare mai îndelungată în ţară.

În cazul de faţă, Vladimir Putin a fost la funeraliile lui Vladimir Jirinovski care au avut loc în Sala Coloanelor din Casa Unirii din Moscova, clădire aflată la câteva străzi de Kremlin.

Cum arata valiza nucleara de fapt

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Medic de la Spitalul Fundeni, amenințări cu pistolul în trafic
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
74,4% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut medii peste 5 la Evaluarea Națională, un procent în scădere față de anii anteriori
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?