Zeci de persoane din mai multe localităţi ale judeţului Teleorman au fost evacuate în urma inundaţiilor, ploile torenţiale şi apele revărsate ale unor râuri afectând peste 1.600 de hectare de terenuri şi păduri, zeci de podeţe, sute de curţi şi mai mulţi kilometri de drumuri.
În urma revărsării apelor, dar şi a scurgerilor de pe versanţi au fost inundate localităţile Tătărăştii de Sus, Tătărăştii de Jos, Necşeşti, Ciolăneşti, Beuca, Dideşti, Balaci, Dobroteşti, Siliştea-Gumeşti, unde apa a intrat în sute de gospodării din mai multe sate şi afectează peste 1.600 de hectare de terenuri arabile, fâneţe şi păduri, fiind nevoie ca zeci de persoane şi sute de animale să fie evacuate.
Un copil împreună cu mama lui au fost salvaţi în ultimul moment din casa înconjurată de ape, cu un tractor. Accesul nu mai poate fi făcut atlfel în acea zonă. O femeie în vârstă a trebui să fie evacuată cu barca de pompieri. În satul Ciolăneşti, doar tractoarele şi bărcile mai pot ajunge la casele oamenilor. Pentru unii localnici, este a treia oară când sunt loviţi de furia apelor in acest an. În Teleorman, peste 500 de gospodării şi 60 de case au fost inundate.
Zeci de gospodării şi terenuri agricole din mai multe localităţi ale judeţului Olt au fost inundate în urma ploilor torenţiale din ultima perioadă, cea mai afectată fiind localitatea Movileni, unde autorităţile au ridicat mai multe diguri din saci cu nisip pentru limitarea efectelor inundaţiilor.
Sute de hectare de terenuri şi zeci de anexe gospodăreşti din judeţul Argeş au fost afectate de inundaţiile din ultima perioadă, pompierii intervenind pentru evacuarea apei din zonele inundate în mai multe localităţi, fără a se înregistra cazuri de persoane sinistrate. Ploile din ultima perioadă au inundat 48 de anexe gospodăreşti şi 429 de hectare de terenuri arabile şi păşuni. Cele mai afectate localităţi sunt Călineşti, Stolnici, Vedea, Bradu, Bârla, Curtea de Argeş şi Piteşti, unde apa a pătruns în beciuri, subsoluri sau anexe gospodăreşti. Viiturile au mai avariat un podeţ în localitatea Ştefan cel Mare.
Duminică, pentru judeţul Prahova a fost instituită o avertizate hidrologică cod roşu pentru râurile Teleajen şi Prahova, sectoarele aflate sub avertizare hidrologică fiind doar parţial îndiguite. Una dintre cele mai afectate localităţi este comuna Ceraşu unde, în urma unei alunecări de teren, circulaţia pe drumul comunal dintre satul Slon şi cătunul Rudari a fost întreruptă, 75 de familii rămânând izolate timp de aproximativ şase ore. De asemenea, 70 de curţi, beciuri, subsoluri, dar şi trei case au fost inundate în localităţile Câmpina, Breaza, Vălenii de Munte, Lipăneşti, Cornu, Valea Călugărească, Bărcăneşti, Puchenii Mari, Râfov şi Boldeşti Scăieni.
Şi în judeţul Ialomiţa situaţia este dificilă. Râul Prahova ameninţă să inunde casele din localitatea Adâncata. Sute de oameni Localnicii, pompierii, poliţiştii şi jandarmii au construit diguri din saci încărcaţi cu nisip. Dacă va fi nevoie, localnicii vor fi evacuaţi din cauza puhoaielor.