Dezlegare la peşte în Postul Paștelui 2022. Recomandarea noastră pentru o mâncare delicioasă pentru această zi este tocănița cu pește.
Dezlegare la peşte în Postul Paștelui 2022. Rețetă de tocăniță cu pește! Cum să prepari cea mai delicioasă mâncare pentru această zi
Ingrediente
-2 bucati peste bass
-500g fructe de mare
-4 cartofi mari
-1 ceapa mare
-4 catai de usturoi
-1 cutie de rosii taiate (4oog)
-1 ardel gras verde
-250ml vin alb
-2 foi de dafin
-4-5 fire de patrunjel
-100ml ulei de masline
-1 lingurita boia dulce de ardei
-sare si piper.
Mod de preparare
Curatam legumele si taim felii rotunde, curatam pestele si taiem in bucati potrivite. Punem uleiul de masline in cratita, adaugam in straturi ceapa si usturoiul, cartofii si ardelul, pestele si fructele de mare, rosile, foile de dafin, patrunjelul, boiaua, sare, piper dupa gust si vinul. La sfarsit punem apa pana la jumatatea compozitiei. Punem cratita cu capac la foc mare pana incepe sa fiarba dupa care reducem focul la mediu cca. 25-30min., tragem cratita de pe foc si servim cu un pahar de vin alb rece. Este o reteta tipica portugheza ce se serveste cu regularitate in casele lor. Se poate face aceasta tocana cu mai multe feluri de peste. Va urez pofta buna!
Este cel mai lung și mai aspru dintre toate cele patru posturi importante de peste an. Se încheie în 23 aprilie.
Paștele 2022 este în 24 aprilie. O parte dintre angajații români vor avea minivacanță de 4 zile, cu ocazia Sărbătorilor de Paște: 22-25 aprilie. Cu o săptămână mai devreme, pe 17 aprilie, sunt Sărbătorile Pascale pentru romano-catolici. La catolici, Postul Mare ține din 28 februarie până pe 16 aprilie.
Citește și: Adevărul despre cununiile legate dezvăluit de un preot. Ce se află, de fapt, în spatele imposibilităţii de a găsi persoana potrivită pentru întemeierea unei familii
Durata de 40 de zile a Postului Paştilor se întemeiază pe o tradiţie vechi-testamentară, de atâtea ori atestată când e vorba de cercetarea şi pregătirea sufletului prin măsuri divine:
-potopul, care trebuia să spele pământul de păcate, a ţinut 40 de zile şi 40 de nopţi (Facere 7, 11-17);
-patruzeci de ani au mâncat evreii mană în pustie, înainte de a ajunge în pământul făgăduinţei (Deut. 7, 7 şi 29, 5-6);
-Moise a stat pe munte 40 de zile pentru a primi Legea (Ieşire 34, 28);
-ninivitenii au postit 40 de zile pentru a se pocăi (Iona 3, 4-10);
-Iisus a postit în munte 40 de zile şi 40 de nopţi înainte de începerea activităţii publice (Matei 4, 1-2 şi Luca 4, 1-2).
Practica aceasta a fost adoptată de Biserică încă dinainte de sec. IV, ca timp de pregătire a catehumenilor pentru botez, adică pentru re-naşterea sau înnoirea spirituală.