Ana Maria Topoliceanu este singurul denunţător din noul dosar al Elenei Udrea, potrivit fostului ministru al Turismului. Aceasta a oferit, însă, informaţii devastatoare pentru fosta blondă de la Cotroceni. Potrivit România TV, Topoliceanu le-a spus procurorilor că o parte din şpaga de la afaceristul Bogdan Buzăianu a fost dusă cu genţile la sediul PDL şi că banii au fost lăsaţi într-un birou în care se afla Vasile Blaga şi în care a venit ulterior şi Elena Udrea.
Potrivit unor surse judiciare, Ana Maria Topoliceanu a povestit că, împreună cu un apropiat al lui Bogdan Buzăianu, a dus la sediul PDL din Modrogan două sacoşe în care se aflau aproximativ 3,5 milioane de euro din şpaga care i-ar fi fost cerută de Elena Udrea omului de afaceri. Totul se întâmpla în 2012, înainte de campania electorală pentru alegerile locale din 2012.
Până acum Vasile Blaga nu a fost chemat la DNA şi nu se cunoaşte să aibă calitate într un dosar .
Un alt episod cu bani din şpăgi care ar fi ajuns la PDL via Elena Udrea are în centru 21 de oameni ai străzii care făcuseră donaţii importante către formaţiunea politică din care a făcut parte şi fostul ministru a Turismului. Aceştia au fost audiaţi la DNA în cadrul unui alt dosar care s-ar afla în instrumentarea procurorilor anticorupţie.
Elena Udrea a stat, joi, şapte ore, în Parlament, pentru a-şi consulta noul dosar, în care procurorii DNA cer reţinerea şi arestarea ei. Deputaţii din Comisia Juridică au început încă de miercuri să studieze acuzaţiile procurorilor. Dosarul care a ajuns la Parlament cuprinde șapte volume şi are 1.867 de pagini, iar Elena Udrea a declarat că „abundenţa de declaraţii, de fapte, de documente te face să pierzi şirul”. „În ceea ce priveste fapta legata de dl Buzăianu, cronologia este greşita, este imprecisă. Tot nu am inteles cand anume s-ar fi facut pretinderea sumei si nici cand s-ar fi remis. Am apucat să văd că toti cei care au declaratii in dosar incearca sa se extraga cu totul din ceea ce ar putea fi acuzator. Daca as fi fost chemata, as fi lamurit procurorii legat de fapta aceasta legată de dl Buzăianu. Dorin Cocoş nu a facut denunt împotriva mea. Singurul denunt, în celălalt caz, vila din Eforie, este al doamnei Ana Mariei Topoliceanu. Şi mai există un denunţ împotriva doamnei Topoliceanu în acest dosar”, a declarat Elena Udrea.
Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis, miercuri, ca solicitările privind încuviințarea urmăririi penale și a reținerii și arestării preventive a deputatului Elena Udrea să fie trimise Comisiei juridice, care are termen trei zile pentru întocmirea raportului.
Procurorii DNA au formulat două cereri de urmărire penală şi de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, spălare de bani şi fals în declaraţii de avere (cu referire la declaraţiile de avere din intervalul 2009 – 2012), în perioada în care avea calitatea de membru al Guvernului României. Solicitările DNA au ajuns la Camera Deputaţilor la aproximativ două ore de la anunţul procurorilor.
Potrivit unor surse judiciare, Radu Budeanu, fostul patron al Cancan, Dan Andronic, patronul Evenimentului Zilei și Bogdan Buzoianu, fondatorul Energy Holding, sunt implicați în noul dosar al Elenei Udrea, pentru care DNA a cerut marți Parlamentului urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă.
Traian Băsescu, prima reacţie după noua cerere de arestare preventivă a Elenei Udrea
Dosarul a fost constituit în baza unor probe date de denunțători. Anterior, Andronic a fost chemat la DNA pentru a aduce documente, în timp ce mai multe percheziții l-au vizat pe patronul Cancan, Radu Budeanu.