Brokerul fugar Cristian Sima vorbeşte pe Facebook despre legătura dintre Adrian Năstase şi unul dintre oamenii cheie din Dosarul Retrocedărilor.
„În 2007, prinţul Sturdza inventa o bursă de studii pentru un copil român care să studieze la liceul Alpinum de aici. Taxa la liceu pe un an 80.000 de franci elveţieni. Bursa o câştiga Mihnea Năstase care studiază aici din 2007 până în 2011. Bursa a fost apoi desfiinţată, a avut un singur beneficiar„, a scris Cristian Sima pe pagina sa de Facebook.
Adrian Năstase a recunoscut în mai multe rânduri pe blogul său că studiile lui Mihnea sunt plătite de Dimitrie Sturza.
„Mihnea a încheiat primul an de liceu cu media generală 5,46 din 6 posibile. I-am trimis, mândru, notele obţinute lui Dimitrie Sturdza, pentru a-i arăta că nu-şi iroseşte banii cu bursa lui„, scria Adrian Năstase pe blogul său.
Tot Năstase spune în declaraţia de avere şi cât a cheltuit Dimitrie Sturdza pe educaţia fiului fostului premier.
Citeşte şi STENOGRAME. Viorel Hrebenciuc şi-a recunoscut parţial faptele în dosarul retrocedărilor ILEGALE
Paltin Sturdza e anchetat împreună cu Viorel Hrebenciuc în Dosarul Retrocedărilor. De altfel, din stenogramele procurorilor, reiese cum Hrebenciuc îl învăţa pe Adrian Năstase să facă „deal-uri” şi să fie „cel mai curat om din lume”.
„Hrebenciuc: Normal cu Adrian, fiind prieten i-am spus. În 2002 îmi taie deal-ul şi dă credit altui coleg de-al meu din guvern. El a crezut că sunt foarte supărat, şi am avut o discuţie cu el în octombrie 2002, şi am zis: „Mă Adrian, nu sunt supărat deloc, dimpotrivă eu sunt bucuros că mi-ai luat o chestiune de pe creier, pentru că tu ai început să faci presiuni foarte mari, nu ştiu câţi bani vrei să faci tu, tu ştii, eu nu ştiu, dar eu, dacă aş fi în locul tău, uite cum aş face: mi-aş lua un partener doi, oameni de afaceri mari şi foarte serioşi, cu care aş face nişte deal-uri, iar cu restu’ sunt cel mai curat om din lume, pentru că sunt prim ministrul acestei ţări”, potrivit dosarului DNA.
Procurorii au mai aflat că membrii grupului infracţional aveau un limbaj codificat şi îi spuneau lui Viorel Hrebenciuc, „Spitalul”. Când vorbeau despre dosare, foloseau termenul de „plăcinte”, instanţele sau completele de judecată erau „clinici”, iar aranjamentele judiciare erau denumite „internări”.
Citeşte şi DOSAR RETROCEDĂRI, STENOGRAME incendiare: Hrebenciuc era „Spitalul”, iar dosarele – „plăcinte”