Unul dintre şoferii autocarului răsturnat în prăpastie în Muntenegru este angajat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, la Serviciul de Logistică. Bărbatul îşi luase concediu, dar nu şi-a anunţat superiorii că va efectua această cursă.
„Respectivul angajat se afla în timpul liber, iar din data de 25 iunie urma să figureze în concediu de odihnă legal, aprobat de conducerea unității unde își desfășura activitatea. Agentul de poliție este posesor al permisului de conducere din anul 1989, având categoriile BE, CE, DE și al atestatului profesional eliberat de ARR București la data de 17.03.2012 cu valabilitate până la data de 16.03.2017, fiind cunoscut ca un bun profesionist”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.
Agentul de poliție are 45 de ani, este căsătorit și are un copil. Este angajat în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București din aprilie 1991 în cadrul structurilor de ordine publică, ulterior din anul 1994 a activat în cadrul structurilor de intervenție rapidă, iar din anul 2000 în structurile de logistică, în funcția de conducător auto.
În conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv art 96 (1) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, așa cum a fost modificat de Legea -cadru nr. 284 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice ” Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.”
În consecință, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, polițistul putea să îndeplinească și alte activități remunerate, în condițiile în care acest lucru nu împieta desfășurarea optimă a activității de funcționar public cu statut special.
Poliția Capitalei mai precizează în contract că așteaptă finalizarea anchetei autorităților muntenegrene, care urmează să stabilească toate circumstanțele producerii accidentului rutier.
Citeşte şi ACCIDENTUL din Muntenegru. Vezi LISTA românilor RĂNIŢI şi internaţi în spitalele din Podgorica
„Din punctul nostru de vedere este legal, în măsura în care are un contract, dacă nu are legătură directă cu activităţile sale din fişa postului. Se pare că şi-a luat concediu de odihnă pentru a executa acest contract. Nu ar fi o problemă din punct de vedere legal al acestui poliţist. Eu am o informaţie brută. Nu am nicio informaţie că ar fi fost la volan sau nu. Ştiu că era angajat la DGPMB şi că era conducător auto profesionist. La Poliţia Capitalei tot în calitate de conducător auto lucra„, a declarat Dumitru Coarnă, vicepreşedinte SNPPC.
Citeşte MĂRTURII din autocarul GROAZEI: Şoferul era în depăşire şi avea viteză mult peste limită
Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie în Muntenegru, duminică după-amiază. Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgoriţa, capitala Muntenegrului.
VEZI ŞI: Femeie cu opt rude în AUTOCARUL MORŢII: La telefon ni s-a spus că sunăm prea des. Nu mai am speranţe
Două avioane româneşti au plecat spre Muntenegru de unde îi vor prelua pe răniţii din teribilul accident de duminică seara.
29 de români sunt în spitalele din Podgorica şi mulţi dintre ei se vor întoarce astăzi acasă. Guvernul vrea să declare miercuri zi de doliu pentru cei 18 români care şi-au pierdut viaţa în accidentul din Muntenegru.