DEZVĂLUIRI INEDITE. Cum se dau AJUTOARE ILEGALE în PRIMĂRIA lui VANGHELIE VIDEO

Amărâţii din ghetoul situat în cartierul Rahova susţin că au fost băgaţi în afacerea ajutoarelor ilegale în schimbul voturilor pentru Vanghelie. Mulţi dintre ei au fost arestaţi în acest dosar, dar nu vor să-l dea pemâna procurorilor pe cel care "le-a dat să mănânce zece ani".
Alina Costache
05 ian. 2015, 10:19
DEZVĂLUIRI INEDITE. Cum se dau AJUTOARE ILEGALE în PRIMĂRIA lui VANGHELIE VIDEO

Noi dezvăluiri despre reţeaua ajutoarelor ilegale de la Primăria lui Marian Vanghelie. Beneficiarii povestesc cum împărţeau ajutoarele în bani chiar cu funcţionarii de la Primărie. Aceştia din urmă îi sfătuiau cum să procedeze pentru a lua sume ilegal. Totuşi, beneficiarii ajutoarelor nu vor să îi reclame pe cei mituiţi, potrivit România TV.

Dosarul celor câteva mii de bucureşteni care au primit ilegal ajutoare sociale a explodat înainte de sărbători. Zeci de angajaţi ai Primăriei sectorului cinci au fost acuzaţi de procurori că ar fi împărţit pomeni nevoiaşilor. În schimb, şi-ar fi reţinut jumătate din valoarea acestora. Oamenii care locuiesc în ghetoul din sectorul cinci fac dezvăluiri despre cum funcţiona mecanismul.

Acum câteva zile i-a luat pe-ăştia cu dosarele, cu Primăria. Jumate-jumate! Sunt luaţi din ghetouri, de-aici, de la noi, 18-19 inși! Da, dar hai să- ţi spun ceva: Pe bune, dacă-l bagi, luai o dată la cinci ani ajutorul de urgenţă. Aşa, cine-l băga lua an de an. Nu an de an, sărbătoare de sărbătoare! Paşte, Revelion, Crăciun lua bani! Da, toată lumea! Şi lua jumate-jumate!„, a declarat un bărbat sub protecţia anonimatului.

Tânărul explică legătura dintre voturile celor din ghetou, politicianul Vanghelie şi ajutoarele acordate ilegal.

Erau câţiva lideri pe-aici, care îl ajutau pe Vanghelie cu voturi, cu nebunii…”Băi, nu vă dau bani, că-i DNA- ul cu ochii pe mine! Băgaţi-vă dosare la urgenţă şi luaţi jumate-jumate!” Ajutor de urgenţă înseamnă de Crăciun, de Revelion, de Paşte. Urgenţă e surpriză : a dat maşina peste tine, n-ai bani de spital„, a adăugat acesta.

Oamenii din ghetou spun că nu erau chemaţi să ia parte la parangheliile organizate de primarul sectorului 5, dar că nu-l vor turna procurorilor pe Marian Vanghelie.

Noi aveam nevoie de Vanghelioane, mâncaţi-aş…..ta, când venea şi dădea miliarde aici?! Ăştia l-au făcut primar! Ghetoiştii ăştia l-au făcut primar! Sunt 17 inşi în puşcărie pentru că nu vor să vorbească! Le-a dat 29 de zile! „Spuneţi, băi, cine v-a pus să luaţi bani şi vă dau drumul!” Cum să spui?! Mi-a dat să mănânc zece ani şi să-l bag la puşcărie?„, a conchis bărbatul.

Şase funcţionari de la Primăria lui Vanghelie sunt cercetaţi în acest dosar, fiind acuzaţi de trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!