Noi dezvăluiri în dosarul traficului de ovule de la Timişoara. Donatoarele erau înşelate de medici, care le spuneau că le recoltează o cantitate mai mică decât în realitate. În plus, fertilizările erau făcute pe bandă rulantă şi de cele mai multe ori nu se respectau toate procedurile. Astfel că a fost nevoie de întreruperea mai multor sarcini pentru că micuţii riscau să se nască cu malformaţii.
Citeşte şi Directorul spitalului Athena din Timişoara, cercetat în libertate pentru înşelăciune şi fals
Directorul clinicii private din Timişoara, dar şi biologul care se ocupa de laboratorul de prelevare de ovule, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. La audieri au fost chemate mai multe persoane care lucrează în clinica privată.
Procurori DIICOT şi poliţiştii au efectuat, joi, percheziţii la spitalul privat Athena din Timişoara. Managerul spitalului, şefa de laborator, ambii cetăţeni greci, şi un medic specialist în fertilizare in vitro, cetăţean român, sunt suspectaţi de trafic de ovule.
Aceştia sunt suspectaţi că ar fi plătit unor studente câte 300 de euro pentru prelevare de ovule de la acestea, pentru cupluri din străinătate care nu puteau avea copii. Aceste cupluri, la rândul lor, plăteau pentru fertilizarea in vitro câte 4.000 de euro.
Potrivit România TV, în acest dosar se fac verificări şi în cazul a 12 mame purtătoare, care au acceptat să fie inseminate cu ovulele fecundate.
Spitalul privat din Timişoara a mai fost implicat într-un scandal în octombrie 2013. Atunci, procurori ai Parchetului Judecătoriei Timişoara şi poliţişti au efectuat o percheziţie la spital, existând suspiciuni că unitatea ar fi făcut internări fictive şi ar fi trecut în evidenţe tratamente medicale care nu au fost făcute, încasând apoi bani de la CJAS.