În curtea vilei sunt navete cu sifoane goale şi tuburi metalice cu dioxid de carbon, iar la parterul vilei sunt birourile firmei care distribuie sifonul. La etaj este de presupus ca sunt camerele unde locuiesc patronii, soţii Alina şi Florin Damean, scrie bzi.ro.
Pe la firma „Apa cu duh” s-au perindat mai multi angajaţi. Unii au venit, au stat câteva zile, după care au renunţat. Alţii au rezistat câteva luni, dar când au văzut salariile primite, au plecat şi ei. Alţi angajaţi aşteaptă şi acum bani. Pe site-ul Ministerului de Finanţe, firma „Apa cu duh” figurează ca fiind înfiinţată în 2012, an încheiat cu o pierdere financiară de 203 milioane de lei vechi. De menţionat este faptul că la rubrica „numarul mediu de angajaţi” este scrisă cifra „1”.
Un fost angajat a pus la dispoziţia reporterilor BZI un filmuleţ cu locul unde se îmbuteliază „apa cu duh”. În imagini se poate observa cum garajul vilei a fost transformat într-un spaţiu de producţie, iar o conductă de apă, din reţeaua de furnizare a ApaVital, a fost trasă în subsolul casei până la un rezervor improvizat. De aici, cu o pompă, lichidul este trimis spre cele trei robinete de încărcare a sifoanelor, după ce în prealabil este amestecat cu dioxidul de carbon.
Tubul metalic zace printre lăzi cu sifoane goale şi roţi de maşină, iar pereţii subsolului sunt invadaţi de mucegai. Mai mult, sifoanele sunt încărcate în lăzi şi expuse afară până la expedierea către beneficiari.
Denumirea firmei, dar şi a sifoanelor comercializate de aceasta, a stârnit indignarea reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Eticheta de pe sifoane are inscripţionată şi o cruce pe ea. La începutul anului, purtătorul de cuvânt al MMB şi-a exprimat public dezaprobarea folosirii unor astfel de însemne. Cu toate acestea, patronii de la „Apa cu duh” şi-au continuat activitatea.
Florin Damean declara atunci că nu consideră nimic ca fiind blasfemie şi că firma sa îmbuteliază lunar în jur de 20.000 de sifoane.