Dezvăluiri șocante despre experiența într-un azil din România. O femeie și-a găsit mama bătută și mai slabă cu 20 kg. „Și acum țipă dacă o atingi”

Un alt caz revoltător dintr-un azil din România iese la lumină. O femeie a mărturisit că mama ei a ajuns în astfel de centre și a plecat de acolo în scaun cu rotile, bătută și cu 20 de kg mai slabă.
Alina Costache
16 iul. 2023, 09:01
Dezvăluiri șocante despre experiența într-un azil din România. O femeie și-a găsit mama bătută și mai slabă cu 20 kg.

Dezvăluiri șocante despre experiența într-un azil din România. Femeia a mărturisit că nu va avea liniște până nu îi va face dreptate mamei ei și vinovații nu vor fi trași la răspundere. Angela și-a dus mama în trei azile din București, Călărași și Giurgiu, iar acum spune că îi pare rău pentru că mama ei a avut parte de un tratament îngrozitor.

Citește și Gabriela Firea, interviu la RomâniaTV despre scandalul privind „azilele groazei”: „Fiecare persoană care a greșit trebuie să plătească. Nu trebuia să spun de candidatura la Primăria Capitalei”

„Vreau să vă spun că în 3 azile într-un an și 10 zile, starea ei a ajuns să se degradeze foarte rapid. În primul azil la care a stat, am început cu anul 2020 luna februarie, a fost instituționalizată în azilul din Voluntari. Nu a fost scoasă niciodată în această luna afară. Mâncarea era de foarte proastă calitate. Eu mergeam acolo intenționat la ora mesei că să văd ce mâncare, deci era ceva .., erau urme de carne, era un triunghi de 4-5 cm, atâta vedeai carne, mazăre, fasole, ciorbă de legume”, a povestit femeia pentru Digi24.

Cum și-a scos mama din azil, după doar o lună

Tocmai pentru că mama ei pierduse mai bine de șapte kg în doar o lună, Angela a decis să o ducă în altă parte. „Care este povestea și de ce a ajuns așa este că acest în acest azil s-a declarat Covid în septembrie și singurele persoane care au ieșit negative au fost mama mea și încă o doamna. (…) Da, este azilul de la care are leziunile pe față, vânătăile și pe gât, față, ochi, are și pe membre. Pentru că ea a ieșit negativă și cealaltă persoană, au fost închise într-o camera sus. Eu bănuiesc că ceea ce s-a întâmplat este că nu s-a asigurat supravegherea acolo și le-a închis. Probabil s-au încăierat, s-au bătut. Cert este că mama mea și acum dacă o atingi, țipă. Nici măcar nu mi-au spus că are leziunile respective.”

Atunci când i-a întrebat pe cei de la azil de unde are leziunile, a primit niște răspunsuri incerte. „Când am întrebat-o de unde are leziunile, mi-a zis: doamnă, am găsit-o căzută, nu s-a întâmplat nimic, a fost găsită căzută, de acolo are leziunile.”

Femeia a luat-o acasă pe mama ei și a apelat la o îngrijitoare pentru câteva luni. Ulterior s-a văzut nevoită să caute un alt azil pentru ea.

Din 7 februarie, eu am dus-o acolo într-o duminică și acolo a stat 2 luni de zile, după 2 luni a ajuns în scaunul cu roțile. Eu eram în delegație și sora mea îmi zice: uită-te pe camere să vezi. Am văzut că în loc să fie pusă cu față spre camerele de supraveghere era cu spatele. Am sunat administratorul căminului să comunicăm că suntem acolo și vrem să o vizităm. În momentul în care ne-a fost adusă, am rămas uimită că este încă în scaunul cu roțile, mama mea mergând. Nu a avut probleme locomotorii, de deplasare”.

„Ia, în picioare, să vedem! Uitați-o, doamnă! Dacă stă…nu stă! Ia uitați-o în ce hal e! Nu mai poate să stea în picioare, asta e! Ia, uite! Stai în picioare, mamă, că eu te-am adus în picioare, nu te-am adus așa! Vai și amar de viața ta! Ia uitați-o cum merge, doamnă! O vedeți? Că ziceți că a fost mai bine decât atunci când am adus-o!”, a spus ea într-o discuție cu îngrijitorii.

Femeia a spus că e convinsă că la azil mama ei primea foarte multe sedative. După ce a scos-o de acolo, la câteva luni, bătrâna a început să se ridice din scaunul cu rotile și să meargă iar în picioare.

Citește și Florentin Pandele, despre legătura dintre Ștefan Godei, patronul „azilelor groazei”, și Gabriela Firea: „Cine a greșit să meargă 100 de ani la pușcărie”

„Am făcut un memoriu, zilele trecute l-am depus la domnul ministru pentru a-i aduce la cunoștință. De ce am făcut acest lucru, pentru că era următoarea varianta de acțiune pe care am avut în gând să o fac pentru că instituțiile statului nu și-au dat interesul cu privire la cazul mamei mele. Am făcut plâgere penală, s-a clasat, am făcut adrese către ministrul muncii prin care le-am adus la cunoștință toate aspectele cu care s-a confruntat mama mea în azil. Mi s-a răspuns foarte sumar și superficial, ceea ce m-a deranjat, mi s-a răspuns că beneficiarii sunt mulțumiți, suspiciunile nu se adeveresc.”

Angela a mărturisit că sub nicio formă nu-și va mai duce mama la azil. „Ea stă aici cu noi și trebuie să moară în casă ei”, a adăugat ea.

 

 

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Uluitor! O româncă, Maria Fumea, a supervizat finalele olimpice de gimnastică de la Paris! Ce s-a întâmplat în finala de la sol în care Bărbosu a pierdut bronzul după contestaţie
Capital.ro
Mașinile care sunt INTERZISE. Legea din România nu-ți permite. Se dau amenzi uriașe
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! Are un posterior prea obraznic, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
Va CREȘTE impozitul pe proprietate! Ministerul Finanțelor vrea să implementeze un nou mecanism de calcul
Adevarul
Impactul declarațiilor ÎPS Teodosie: Normele religioase stricte lasă urme care persistă și în viața adultă ANALIZĂ
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Cinci secrete ale aplicației Waze care îți pot face viața mai ușoară la volan
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza. Anunță o lună august ISTORICĂ în România
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Cine sunt pensionarii care pot beneficia de pensia socială. Documentele pe care românii trebuie să le depună pentru a primi un astfel de ajutor
Capital.ro
S-a dat ordinul în toate țările UE, săptămâna aceasta. Șoferii vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Cum evaluăm și deosebim nevii pigmentari de melanom: sfaturi de la Dr. Rodica Badea
MediaFlux
UCRAINA BAGĂ ROMÂNIA în RĂZBOI! ALERTĂ la nivel EUROPEAN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!