Profesoara Costica Vărzaru a fost demisă luni din funcţia de director al Liceului D. Bolintineanu din Capitală, după ce procurorii au descoperit probe care indică fraudarea bacalaureatul la limba şi literatura română.
În acest context, o apropiată a liceului bucureştean a făcut în exclusivitate declaraţii uluitoare despre obiceiurile fostei directoare.
„Eu ştiu de la un elev care a dat bacalaureatul anul trecut şi exact în clasa lui s-au dat bani profesoarei care îi supraveghea şi ea le-a dictat subiectele şi toată lumea a luat bacul. Nu ştiu despre câţi bani este vorba. Au stabilit înainte acest lucru. La liceu acolo întotdeauna se dădeau bani sau se organizau mese sub formă de protocol„, a declarat o sursă anonimă apropiată instituţiei de învăţământ, la România TV.
Se pare că profesoara de chimie Costica Vărzaru obişnuia să pretindă sume considerabile de bani pentru facilitarea transferurilor.
„Doamna directoare avea un tarif fix pentru transferurile elevilor. Ştiu pe cineva căruia i s-au cerut 3.000 de lei pentru transfer. Doamna directoare este o şpăgară. În felul acesta îţi rotunjea veniturile„, a povestit aceeaşi sursă.
Referitor la episodul din 2003 în care Costica Vărzaru a fost filmată în timp ce dezbrăca nişte elevi şi dansa lasciv pe lângă ei, apropiata Liceului Bolintineanu a declarat că fosta directoare obişnuia să dea petreceri şi în interiorul liceului, în timpul orelor de curs.
„În fiecare an doamna directoare îşi serba ziua de naştere şi onomastica în liceu, în timpul zilei. Făcea chefuri cu băuturi alcoolice„, a spus femeia.
„În 2003 dânsa s-a internat până s-au liniştit apele, a dat şpăgile de rigoare unde trebuiau date şi s-a întors directoare după tot ce s-a întâmplat„, a continuat colaboratoarea liceului.
Potrivit acesteia, banii ajungeau la profesorii supraveghetori în şerveţele sau mascaţi în diferite feluri, direct pe catedră.
Inspectoratul Școlar al Municipiului București a decis, luni, 1 iulie 2013, ca urmare a percheziției realizate de o echipă a Poliției, la centrul de examen de Bacalaureat, din cadrul Liceului Dimitrie Bolintineanu, din sectorul 5, schimbarea întregii comisii de Bacalaureat din centrul de examen, respectiv a tuturor celor 5 persoane, precum și a celor 32 de profesori – supraveghetori, eliberarea din funcțiile de conducere a directorului și a directorului adjunct ai Liceului Dimitrie Bolintineanu şi eliberarea din funcția de director, din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 178, a persoanei care îndeplinea și rolul de vicepreședinte al comisiei din centrul de examen Dimitrie Bolintineanu.