Dezvăluirile unui voluntar român pe frontul din Ucraina: „Nu câştigă nimeni. Pierde toată lumea. E un măcel”

Foarte mulţi voluntari, din toate colţurile lumii, luptă sau au luptat pe frontul din Ucraina, de la începutul războiului, pe 24 februarie 2022, majoritatea riscându-şi viaţa din convingere, oripilaţi sau chiar speriaţi de politica expensionistă a lui Putin.
Filip Stan
28 feb. 2023, 13:32
Dezvăluirile unui voluntar român pe frontul din Ucraina:

Chiar dacă Ucraina primeşte ajutor militar din partea majorităţii statelor UE, dar şi a NATO şi SUA, luptele de pe front sunt foarte echilibrate, astfel că majoritatea participanţilor nu intrevâd un sfârşit al ostilităţilor care să se întâmple curând.

Unul dintre voluntarii români din Ucraina a detaliat pentru Antena 3 experianţa de pe front, despre care spune că este ca un joc de-a şoarecele şi pisica între cele două forţe militare, doar că acesta este soldat cu numeroase victome, de ambele părţi.

„Nu câștigă nimeni. Pierde toată lumea. Mor foarte mulți oameni acolo, uneori efectiv de degeaba. Locul unde luptăm acuma e un sat care practic în ruină. Și în satul ăla luptăm de mai bine de o lună. Înaintează rușii, îi respingem. Înaintăm noi, ne resping ei. Este efectiv un măcel ușor, dar continuu”, spune voluntarul român.

Oamenii pe care Putin îi trimite în luptă nu sunt însă cei mai pregătiți și atunci victoria este mult mai ușoară în zonele în care soldații ucraineni se întâlnesc cu ei.

„Unii da, unii nu. Primele valuri sunt carne de tun, pentru că vor să descopere pozițiile noastre, să vadă puterea de foc pe care o avem, modul de reacție și apoi, treptat, treptat, după fiecare val, vin tot mai bine pregătiți, profesioniști”, adaugă voluntarul român.

Citeşte şi: Război din Ucraina. Alerta anti-aeriană a fost activată în toată ţara, anunţul lui Putin!

„Sunt o groază de oameni pe care îi trimit şi nu le pasă deloc de ei. Aşa că nu numără câţi trebuie să fie uciși pentru ajunge în ţara noastră, dar noi nu le vom da niciodată această șansă”, mai spune un militar ucrainean.

Nici armata Ucrainei nu a fost formată din profesioniști, dar oamenii care au ajuns să lupte pe front au învățat mult mai repede decât rușii. Au fost motivați de faptul că trebuie să-și apere patria și familia.

„Am lucrat ca un simplu manager, un om de birou tipic. Aşadar, în prima zi de război, când a început, am înţeles că familia mea trebuie dusă în străinătate. Iar treaba bărbatului este să se întoarcă să îşi protejeze ţara”, a mai spus militarul ucrainean.

Potrivit statisticilor autorităţilor de la Kiev sunt 8 soldați ruşi uciși pentru fiecare soldat ucrainean mort. Soarta războiului s-ar putea schimba însă dacă ar ajunge mai multă tehnică de luptă performantă din occident.

„Nu știu exact care sunt pozițiile ucrainienilor sau a rușilor, dar după modul în care se desfășoară operațiunile în mare parte despre asta e vorba să provocăm cât mai multe pierderi și să ne pregătim pentru ofensivă”, a mai spus voluntarul român, într-un interviu în exclusivitate pentru sursa citată.

Citeşte şi: Zelenski: Avem nevoie de avioane de luptă moderne pentru a proteja întreg teritoriul ţării noastre de teroarea rusească

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
De ce ți se pare că arăți mai bine când te uiți în oglindă decât într-o fotografie făcută telefonul mobil. Motivul te va surprinde cu adevărat
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care fac ITP. Legea se aplică în toată România
Playtech.ro
ȘOC! Vedeta din România care DIVORȚEAZĂ pentru a 7-a oară!
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
Nebunie la Olimpiadă. Gestul extrem al unui hocheist australian
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
În România, la fel de cald ca în Filipine? Reacția unei filipineze la valul de caniculă din țara noastră: „Sufăr aici în România…”
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Direcția Generală Antifraudă Fiscala descoperă peste 19.000 de inspecții tehnice nedeclarate la o singură firmă
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'