„Din păcate, în ultimele zile, nimeni nu mai vorbeşte de combinat. Se pare că doar noi suntem interesaţi de redeschiderea lui, de repornirea lui, de creare de locuri de muncă şi de acordarea salariilor şi de capitalul circulant de care este nevoie”, a declarat Dan Diaconescu luni dimineaţă.
„Am înţeles că am fost deja dat dispărut, deşi, ştiţi foarte bine, aici în parcare nu au mai încăput maşinile serviciilor secrete care ne umăresc pas cu pas în utimele zile. Pe de altă parte, cazul Elodia pare nimic în comparaţie cu acest caz, în care, pentru prima oară, în urma unei privatizări de succes, cel care a câştigat privatizarea este ameninţat de guvernanţi cu închisoarea„, a mai spus Diaconescu.
„Eu vreau să semnez, să vedem dacă vrea şi guvernul să semnez acest contract. Am văzut că oferta noastră e deja publică, aţi prezentat-o dumneavostră, televiziunile, şi vă mulţumesc pentru acest lucru şi le mulţumesc şi guvernanţilor pentru că au dat publicităţii acest document considerat secret. Din el reiese clar că avem banii„, a precizat Dan Diaconescu.
Acesta a subliniat că investitorul este poporul român, care trebuie să salveze acest combinat sub orice formă. „Este pentru prima oară când cel care câştigă o licitaţie nu a dat şpaga”, a mai spus el.
La rândul său, şeful Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a declarat că este pregătit ca semnarea contractului să aibă loc luni.
„Noi suntem pregătiţi să semnăm contractul. Dacă banii nu se plătesc, contractul nu se semnează, există termenul maximal de 10 zile. Pentru ca Dan Diaconescu să îşi conserve drepturile este foarte bine ca în timpul cel mai scurt să prezintă documente din care rezultă că deţine toate sumele necesare”, a declarat Vulpescu.
Diaconescu şi Vulpescu aveau vineri, după licitaţie, opinii diferite privind momentul semnării contractului. Astfel, şeful OPSPI îi comunicase lui Diaconescu că speră să semeneze luni contractul, dar câştigătorul licitaţiei spunea că trebuie să studieze acordul, fără să ofere un termen concret pentru semnare.
Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.