Diaconu a fost întrebat cum vede anunţul Parchetului cu privire la trimiterea sa în judecată pentru cinci fapte de conflict de interese.
„De un an de zile Parchetul General prin procurorul numit domnul Şelaru – un mare profesionist – un an de zile a luat salariu ca să cerceteze cum i-am scăzut salariul soţiei mele cu 3 milioane pe lună din 1700. A chemat aproape tot teatrul la declaraţii, le-a crescut tensiunea tuturor, săracii de ei – mi-am cerut scuze -, după care mi-a zis acum vreo două săptămâni: «nu am găsit niciun prejudiciu, dnul Diaconu, dar vă trimitem în judecată». «Foarte bine, am zis, treaba dumneavoastră»”, a declarat Diaconu.
În ceea ce priveşte procesul, senatorul PNL a menţionat, pentru MEDIAFAX, că va lua parte la procese şi se va apăra. „Sunt tot felul de probleme legislative, de fapt. Ministerul Justiţiei a făcut un fel de cercetare pe subiect şi a găsit 350 de acte normative care se bat cap în cap pe subiectele numite incompatibilitate şi conflict de interese. E o varză de nedescris de care profită tot felul de domni şi se agaţă de virgule când vor neapărat ceva”, a adăugat Diaconu.
Senatorul PNL a mai spus că are în vedere inclusiv o contestare la Curtea Constituţională a legii de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate, în special în ceea ce priveşte interdicţia de a candida pentru o persoană care a fost declarată incompatibilă şi i se interzice să mai ocupe funcţii publice.
„Sunt drepturi constituţionale, limitare de drepturi civile, care nu se pot face printr-o sancţiune administrativă. Vreau să fac la Curtea Constituţională o sesizare de neconstituţionalitate pentru acest subiect”, a menţionat Diaconu.
„Meciul ăsta se joacă în faţa a nişte multe milioane de oameni care ascultă părţile şi mă tem că ei trag altă concluzie decât vrea Parchetul, preşedintele, Curtea Constituţională şi pun un etc…”, a apreciat Mircea Diaconu.
Senatorul PNL Mircea Diaconu a fost trimis în judecată pentru cinci fapte de conflict de interese, a informat, vineri, Ministerul Public. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.