Diana Șoșoacă a fost inclusă pe lista dușmanilor Ucrainei. Senatoarea a depus în Parlament un proiect de lege pentru anexarea de teritorii ucrainene

După ce a depus în Parlamentul României un proiect de lege pentru anexarea de teritorii ucrainene, Diana Șoșoacă a fost plasată pe lista dușmanilor de stat ai Ucrainei.
Alina Costache
28 mart. 2023, 23:32
Diana Șoșoacă a fost inclusă pe lista dușmanilor Ucrainei. Senatoarea a depus în Parlament un proiect de lege pentru anexarea de teritorii ucrainene
Diana Șoșoacă a fost inclusă pe lista dușmanilor Ucrainei

Diana Șoșoacă a fost inclusă pe lista dușmanilor Ucrainei. Senatoarea Diana Șoșoacă a fost adăugată în lista personajelor care promovează propaganda statului agresor sau atacă prin declarații suveranitatea Ucrainei, de către organizația Mirotvoreț, care întocmește o astfel de listă încă din 2014, de când a avut loc prima agresiune rusească.

Citește și Diana Şoşoacă, noi declaraţii halucinante: „Politicienii români sunt doar nişte marionete ale imperiului globalist mondial. Dacă li se va spune să arunce România în război, o vor face cu siguranţă”

Diana Șoșoacă a fost inclusă pe lista dușmanilor Ucrainei

Organizația Mirotvoreț o acuză pe Diana Șoșoacă printre altele de încălcarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei; propaganda anti-ucraineană; răspândirea narațiunilor propagandistice de la Kremlin; negarea dreptului Ucrainei la apărare armată împotriva agresorului rus; participarea la atacuri de informare și propagandă asupra Ucrainei.

Sancțiunea vine la scurt timp după ce senatoarea a depus în Parlamentul României un proiect de lege care propune anexarea unei părți a regiunii de sud a Ucrainei la România.

Mai mult, organizația le-a solicitat deja autorităților ucrainene să examineze acțiunile Dianei Șoșoacă despre care spune că sunt acte deliberate împotriva securității naționale a Ucrainei.

„Centrul Mirotvoreț solicită organelor de drept să examineze această informație ca pe o declarație despre comiterea de către acest cetățean a unor acte deliberate împotriva securității naționale a Ucrainei, a păcii, a securității omenirii și a legii și ordinii internaționale, precum și a altor infracțiuni”, au subliniat reprezentanții Mirotvoreț.

Aceștia susțin că principalul lor obiectiv este acela de a oferi informații și consiliere autorităților ucrainene, pentru a aduce pace și armonie  în Ucraina.

Se pare că informațiile furnizate de această organizație sunt foarte utile autorităților ucrainene. De-a lungul timpului justiția ucraineană a folosit datele oferite de Mirotvoreț ca posibile dovezi în procesele sale.

Printre personajele politice contoversate incluse pe lista Mirotvoreț se numără și prim-ministrul ungar, Viktor Orban, sau președintele croat, Zoran Milanovic, ambii făcând afirmații în sprijinul Kremlinului de-a lungul timpului.

Vă reamintim că săptămâna trecută, Diana Șoșoacă a depus în Parlament un proiect de lege prin care cerea anexarea la România a mai multor teritorii ucrainene.

„România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor”, se arată în proiectul depus de senatoarea Șoșoacă care ulterior a spus că „modalitățile propuse” de anexare a teritoriilor sunt „diplomatice”.

În replică, purtătorul de cuvânt al diplomației ucrainene, Oleg Nikolenko, a anunțat că inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Şoşoacă ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale.

„Un exemplu clasic din cartea de metodică a revanșismului rus. Condamnăm ferm încercarea de a pune sub semnul întrebării integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România.

MAE al Ucrainei inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Şoşoacă ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”, a scris Oleg Nikolenko, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Citește și Diana Șoșoacă vrea reîntregirea României cu ţinuturi care aparţin în prezent Ucrainei: „Ţara noastră a pierdut acele teritorii prin cel mai mare act de trădare postdecembrist”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Donald Trump aproape de moarte în urma unui atac armat în Pennsylvania
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'