Șoșoacă condamnă traseismul, dar își schimbă brusc opinia atunci când fenomenul îi este de ajutor, numindu-l chiar ”traseism pozitiv” și dă și exemple în acest sens.
„Ei nu au nicio treabă cu oamenii, credeţi-mă, am sperat până în ultima clipă că politicienii au treabă cu oamenii. Pe mine mă consideră o greşeală a politici româneşti care îi deranjează, care nu înţelege că nu asta e politica. Ei consideră că norodul este nărod şi trebuie să i se impună idei, că nu e în stare să gândească singur. Asta e percepţia politicii naţionale şi internaţionale. Traseismul e atunci când îşi urmezi interesul propriu, te muţi de la un partid la altul indiferent de ideologie, în funcţie de ce-ţi oferă. Mai este un traseism pozitiv”, a transmis Diana Șoșoacă pentru Bzi.
Diana Șoșoacă a afirmat că sunt cazuri în care traseismul este binevenit atunci când omul politic își face treaba iar interesul său este bunăstarea cetățeanului.
„Eu am nişte prieteni vechi, sunt primari la PNL, evident că nu am înţeles de ce s-au dus acolo, dar nu mă interesează. Îmi plăcea faptul că în comuna respectivă se dezvolta comunitatea. A pus apă, gaze, asfalt, ajuta oamenii, renova biserica, a mai adus firme pentru locuri de muncă, a băgat internet. L-am întrebat la un moment dat şi mi-a zis că e un dezastru ce e la PNL și PSD și că va candida independent sau prin S.O.S. România.
Eu l-am făcut trasesist. Cum credem noi că el putea face tot dacă nu era susţinut de partid de guvernământ. Nu i se dau bani dacă nu aparţin de un partid de la putere. Am înţeles şi o să vedeţi că sunt comune, oraşe, municipii conduse de oameni care nu sunt în bună înţelegere cu partidele de guvernământ, acolo nu au acces la fonduri. Politica românească s-a constitutit cu totul altfel, îţi dau bani dacă eşti al meu, dacă nu, nu îţi dau şi vezi cum te descurci. Am vorbit, omul a trebuit să se descurce pentru a face ceva pentru comunitate.
Oamenii au fost aleşi că erau buni gospodari, dar au adus un aport că partidul le-a dat bani la buget, să-şi ducă proiectele la sfârşit. Au fost ajutaţi să acceadă fonduri, li s-au făcut relaţii cu firme de casă a PSD sau PNL, au venit în comunitate, au deschis afaceri unde au angajat mulţi oameni, au dat de muncă, au salarii şi plătesc taxe şi impozite în comunitatea respectivă. Trebuie schimbată legea, nu se poate ca guvernul să dea bani discreţionar.
Sunt comune fără un leu, să plătească personalul din primarii. Nu sunt ai lui PSD, PNL sau UDMR. La guvernare nu ar trebui să împarţi tuturor? Fiecare UAT vine cu un plan de dezvoltare, dacă excede, trebuie să se vadă ce e important”, a explicat Diana Șoșoacă.