Diana Şoşoacă, despre atragerea ţării noastre în război: „Ce se întâmplă în Transnistria va obliga România să ia o decizie”

Regiunea separatistă controlată de Rusia, Transnistria, ar urma să organizeze un referendum pe data de 28 februarie pentru a deveni parte din Federația Rusă. Moscova revendică teritoriul pentru că majoritatea populației ar fi rusă. Sub acest pretext se ascunde, de fapt, adevăratul motiv: rușii nu vor să renunțe la investițiile pe care le-au făcut timp de peste 30 de ani. În acest context, Diana Șoșoacă, senator de Iași, a transmis la BZI LIVE că România va trebui să ia o decizie.
Filip Stan
26 feb. 2024, 12:33
Diana Şoşoacă, despre atragerea ţării noastre în război:
Diana Şoşoacă, circ total cu harta României mari în Parlament. Atac la adresa lui Volodimir Zelenski: "Ne vrem teritoriile înapoi!"

„Gândiţi-vă că se întâmplă în Transnistria va obliga România să ia o decizie. Transnistria a decis că se va alătura Rusiei. Îşi declară anexarea la Federaţia Rusă. Pe 28 februarie va avea loc un congres în care să se stabilească anumite lucruri. Este un conflict care escaladează. Se deschide un front mult mai aproape de România. Republica Moldova va fi obligată să reacţioneze. Vă ataca pentru a-şi apăra teritoriul transnistrean care e cu probleme. Sunt la curent cu tot ce se întâmplă acolo. Deşi nu mai sunt mulţi români acolo, e populația rusificată. Există două tabere, cei ai ruşilor de acum şi cei ai sovieticilor. Putin de vreo 20 de ani e la putere, a transformat Federaţia Rusă. După ce a apărut Putin la putere a reuşit foarte multe, dar încă mai are de luptat. Şi acolo sunt grupări, peste tot în lume.

Până şi în China sunt grupări, dar acolo le taie gâtul. Aţi văzut cum se ceartă între ei. Putin a făcut o mişcare interesantă, candidează independent la preşedenţia Rusiei. La nivel internaţional înseamnă validarea lui de către popor, nu de un partid. A fost ajutat de partid, dar acum reprezintă o forţă unică. Are grupuri în spate care lucrează şi studiază fenomenul. Se dă un semnal de o putere imensă. Când ai susţinere populară te gândeşti de o mie de ori să ataci Rusia şi să o preiei. Aici e jocul, e un răspuns. Republica Moldova va trebui să reacţioneze, va intra într-un conflict cu Rusia, din păcate. Transnistria îşi va declara independența şi se va alipi Rusiei. Se modifică sfera de influenţa şi graniţele. Mă pune pe gândul prietenia Putin-Viktor Orban. Nu există interviu în care să nu-l menţioneze pe Orban. Se vor reface polii de putere. Influenţa UE va scădea, influenta BRICS va creşte”, a transmis Diana Șoșoacă, la BZI LIVE.

EXCLUSIV | Silvestru vrea să divorțeze de Diana Șoșoacă după scandalul politic: „Ea trăiește din show, în rest nu poate să facă nimic. Când am luat-o de soție era cu totul alta”

Președintele S.O.S. România a menționat că statul român are probleme la nivel internațional din cauza faptului că sferele de influență se împart și actuala conducere a țării doarme. Senatorul de Iași a transmis că este necesară restabilirea relațiilor cu Rusia și China.

„Orban ar putea să fie un omolog al Ursulei, dar raportat la BRICS. Asta este ceea ce am observat, nu avea niciun sens să-i pronunţe numele lui Orban. Rusia a recunoscut că e China pe primul loc. Exponentul principal pronunţă în fiecare interviu un singur nume, Viktor Orban. E premier, nu preşedinte. La nivel politic nu se discută decât la nivel de omolog. Un preşedinte la nivel de premier, totuşi Orban a fost primit şi a discutat cu el ca şi cum ar fi omologul lui Putin, cum ar fi la acelaşi nivel. Avem grave probleme. Când îl ai pe Orban care îşi doreşte prin forţă anexarea Ardealului, nu prin acord, asta are legături cu Rusia, China, SUA și Bruxelles. Are patru mari poli din lume. Se duce şi este primit acolo. Îşi doreşte Ardealul și tu stat român nu creezi politică de contrabalansare a intereselor lui Orban. Viktor Orban îşi întăreşte poziţia la nivel mondial pentru sprijin la nivel regional, îşi consolidează puterea şi şi-o ridică cu marii reprezentanţi.

România n-are relaţii cu Rusia, China. Cu india a semnat un acord. România nu are diplomaţie, clasă politică, oameni de stat, unicul om politic din România care a înţeles geopolitica asta am fost eu. Le-am zis să facem o comisie, să avem reprezentanţi, se schimbă situaţia şi rămânem în urmă. O să ne trezim sfâşiaţi. Nu vedeţi ce-i pasionează pe ăştia? Alegerile, să nu piardă puterea de mână. România e pierdută şi e pe mâna unei puteri care şi-a bătut joc. Nu mai avem popor, se va schimba demografia. O să avem oameni negri în loc de albi. Nu am nimic cu nimeni, dar eu dau de munca unor străini, de ce nu dau de muncă românilor mei? Nu e normal să dai de muncă întâi alor tăi şi mai apoi celorlalți? Ei nu au multă carte, sunt modeşti, nu au pretenţii, muncesc mult, sunt ascultători, de aia sunt aduşi. Faţă de ce e la ei e un trăi mult mai bun, dar îşi iau nasul la purtare şi încep să se putoroșească. Nu-şi mai respectă contractul, trebuie trimişi acasă şi luaţi români. Nu e normal să se schimbe demografia. Nu se amestecă rasele. Nu e politică antirasiala. Şi din punct de vedere genetic e o problemă, de mentalitate, educaţiei, tradiţii. Ies neînţelegeri. Nu putem face doar colaborări culturale, economice? Ar fi foarte bine, dar s-a ajuns ca populaţia României să fie înlocuită”, a menționat senatorul de Iași.

De asemenea, în continuarea dialogului său, Diana Șoșoacă a precizat că ea a deschis canalele de negociere pentru a nu se ajunge la război.

 

„Paralel cu comasarea e problema Transnistriei ce atrăge România în război. Eu pot să mă duc acolo şi să discut. Am deschis canalele de negociere pentru a nu ajunge în război cu nimeni. SUA şi Rusia se întâlnesc în spatele cortinei şi-şi fac interesele. Asta înseamnă politică la nivel înalt. Când l-am văzut pe Ciolacu tremurând din toate încheieturile, mireasa care-şi lua ziua bună. Mănânci un sac de sare cu un om şi tot nu-l cunoşti. Noi trebuie să mergem înainte, nu avem timp să ne împiedicăm de cancan-uri. Nu trebuie să facem greşeala pe care a făcut-o Vadim, nu a făcut-o cu intenţie. A fost singura lui posibilitate de a mai da un mesaj naţionalist unor oameni. Nu era dezvoltată chestia cu internetul, nu mai judecăm oamenii, astea au fost posibilităţile. Nu mai avea 20 de ani, era un om bolnav care a luptat cu statul. Era un geniu, nu a avut oameni care să-l susţină şi să-l ajute. Îţi trebuia bani, şi-a distrus tot ce a avut pentru lupta asta. El a murit fără bani, în datorii. Pentru a susţine mişcarea naţionalistă. Trebuie să învăţăm şi să mergem înainte. Nu dăm mizeriei, mergem înainte şi să încercăm să facem. Am fost acuzată că fac agenda politică în România. O fac, bravo mie”, a conchis Diana Șoșoacă.

George Simion: Federaţia Rusă a încălcat orice tratat internaţional intrând cu tancurile şi cu bombele în Ucraina. Mi-aş dori închiderea oricărui conflict ca să oprim o eventuală viitoare ascensiune a Federaţiei Ruse

Preşedintele AUR, George Simion, consideră că Federaţia Rusă a încălcat orice tratat internaţional “intrând cu tancurile şi cu bombele în Ucraina” şi a afirmat că şi-ar dori închiderea oricărui conflict pentru a fi oprită o eventuală ascensiune a Federaţiei Ruse.
Transnistria ar urma să ceară anexarea la Rusia. ”Pe 29 februarie, Putin va anunța acest lucru”. Reacţia Chişinăului
George Simion a fost întrebat sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, dacă nu ar vrea să câştige Ucraina războiul şi dacă acest lucru nu ar fi bun pentru România. 

“Astea sunt divergenţele lor între Ucraina şi Rusia. Cu siguranţă aş vrea să se respecte dreptul internaţional şi cu siguranţă Federaţia Rusă a încălcat orice tratat internaţional intrând cu tancurile şi cu bombele în Ucraina. Ce mi-aş dori, vă spun sincer, este pace şi închiderea oricărui conflict ca să oprim o eventuală viitoare ascensiune a Federaţiei Ruse, care de când se ştie, doar asta a făcut, mai ales în ultimii 30 de ani, a creat conflicte îngheţate”, a declarat Simion.

El a precizat că primul astfel conflict îngheţat a fost creat în Tighina. “Şi primul l-a creat pe pământ românesc în cetatea Tighina, pe care ei o numesc Bender, cetatea lui Ştefan cel Mare, prin conflictul din 1992, din Transnistria, din regiunea transnistreană. După aceea a continuat Abhazia, Oseţia în Georgia, episodul ocupării Crimeei în 2014 şi au continuat cu Doneţk şi Lugansk. Ei asta fac. Cine nu-i înţelege pe ruşi, nu vede un mod de operare şi totodată nu-i blochează la timp, e cazul Germaniei pentru că şi pe vremea doamnei Merkel şi acum, pe vremea domnului Olaf Scholz, în continuare Germania şi Rusia, şi istoric Germania şi cu Rusia au avut o relaţie din asta de la iubire la ură. Şi Germania a susţinut şi e dependentă de gazele ruseşti şi de resurse”, a mai afirmat liderul AUR.

Transnistria s-ar pregăti să ceară anexarea la Federaţia Rusă, susţine un politician transnistrean. Liderul regiunii separatiste a convocat un congres extins, iar Putin se adresează vineri Parlamentului rus. Reacţia Chişinăului

Vadim Krasnoselski, liderul regiunii separatiste transnistrene, a convocat la sfârşitul lunii februarie un „congres al deputaţilor de toate nivelurile” din stânga Nistrului, iar politicianul transnistrean de opoziţie Ghenadie Ciorba susţine că a făcut-o la ordinul Moscovei şi că s-ar pregăti să ceară anexarea regiunii la Federaţia Rusă.
Putin ar urma să îşi ţină la 29 februarie discursul său anual în faţa Parlamentului. Pe de altă parte, autorităţile din Transnistria sunt extrem de deranjate de măsura Chişinăului care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie şi care le obligă să plătească taxele vamale la bugetul Republicii Moldova, şi nu la bugetul regiunii, aşa cum era până acum.

Vadim Krasnoselski a convocat pentru data de 28 februarie congresul „deputaţilor de toate nivelurile”, pentru a discuta despre consecinţele introducerii taxelor vamale pentru companiile din regiunea transnistreană, care ar „înrăutăţi” situaţia socio-economică a locuitorilor din stânga Nistrului. Anunţul a fost făcut luni de serviciul de presă al biroului liderului nerecunoscut al regiunii transnistrene.

Opozantul din regiunea transnistreană Ghenadie Ciorba a scris pe reţelele sociale că, de regulă, un acest tip de congres este convocat doar pentru a lua „decizii cheie”.

„Întrebarea principală: În ce scop este organizat acest eveniment? Cel mai probabil, a venit un ordin de la Moscova pentru a ţine acest congres, unde ar trebui înaintată o cerere, în numele cetăţenilor care locuiesc pe malul stâng, către Rusia, de a accepta Transnistria în Federaţia Rusă, iar pe 29 februarie, Putin va anunţa acest lucru în adresarea sa, iar Adunarea Federală, într-o ordine accelerată, va decide aprobarea cererii. În plus, organizatorii vor face referire la referendumul din 2006”, a scris Ciorba pe reţelele sociale.

Transnistria a organizat în 2006 un referendum prin care alegătorii ar fi votat în proporţie covârşitoare pentru independenţa regiunii şi pentru o posibilă viitoare integrare în Federaţia Rusă. Referendumul nu a fost recunoscut de Chişinău şi comunitatea internaţională.

Într-o reacţie publică, Biroul pentru politici de reintegrare al Guvernului de la Chişinău a anunţat că urmăreşte „cu atenţie” situaţia din regiunea transnistreană. Potrivit Chişinăului, în prezent nu există semne care să indice că situaţia din stânga Nistrului s-ar putea deteriora.

„Biroul politici de reintegrare urmăreşte cu atenţie situaţia din regiunea transnistreană, fiind în contact permanent cu Misiunea OSCE şi cu alţi parteneri internaţionali. Din informaţiile de care dispunem, nu există temei să credem că situaţia din regiune s-ar putea deteriora. Suntem convinşi că Tiraspolul e conştient de consecinţele pe care şi le asumă în cazul unor paşi negândiţi”, a declarat Biroul de reintegrare, citat de NewsMaker.

DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Spynews
Ramona Olaru, confesiuni dureroase despre copilăria ei! Și-a promis că nu se va întoarce niciodată în locul în care a crescut. Declarații exclusive la Viața fără filtru
Bzi.ro
Maurice Munteanu dă de pământ cu Melania Trump: „Părul prea coafat ca la concursurile de Miss din Europa de Est!“
Fanatik.ro
Metoda inovativă prin care va fi consolidat un bloc cu risc seismic din București. Are 900 de locatari, dar nu toți vor fi nevoiți să-și părăsească temporar apartamentele
Capital.ro
Călin Georgescu a anunțat în direct: Asta a fost finalul!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
”Un bărbat toxic nu se va schimba”. Dana Roba, mesaj tranșant pe rețelele de socializare, după despărțirea de Beniamin | FOTO
Spynews
Ea este Daria, tânăra de 19 ani care s-a stins din viață în accidentul din Craiova. Trei persoane și-au pierdut viața pe DN6: ”Am venit să luăm rămășițele” | FOTO
Evz.ro
Scandalos! Bonusuri de 500.000 de lei la pensionare, în România. Cifra este reală
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Pensionarii primesc bani în plus din martie 2025! Cine sunt cei 1 milion de beneficiari
Cancan.ro
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu aruncă bomba. Ce funcție vizează dacă va fi interzis la prezidențiale
StirileBZI
Salariu de 500 de lei pe zi și trei mese, plus loc de cazare! Ce companie oferă aceste beneficii angajaților
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
SUA întărește securitatea la granița cu Mexicul: 1.000 de militari americani urmează să fie trimiși
MediaFlux
PENSIE va fi DIGITALĂ. Anunțul Casei de PENSII pentru TOȚI românii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nu stăpânești engleza și n-ai habar de securitatea aeroportuară? Poți fi șeful Aeroporturi București