Diana Șoșoacă, la un pas de bătaie cu un jandarm în fața cabinetului lui Alexandru Rafila. ”Dacă mai puneți mâna pe mine v-o luați”

Un nou circ marca Diana Șoșoacă a avut loc marți în Ministerul Sănătății, la doi pași de cabinetul ministrului Alexandru Rafila. În rolul principal a fost chiar președinta S.O.S România care a mers pentru o audiență cu șeful de la Sănătate, iar în rol secund un jandarm care a avut ghinionul să îi iasă în cale.
Alina Costache
02 aug. 2023, 21:09
Diana Șoșoacă, la un pas de bătaie cu un jandarm în fața cabinetului lui Alexandru Rafila. ”Dacă mai puneți mâna pe mine v-o luați”
Diana Șoșoacă, la un pas de bătaie cu un jandarm în fața cabinetului lui Alexandru Rafila.

Diana Șoșoacă, la un pas de bătaie cu un jandarm în fața cabinetului lui Alexandru Rafila. În urma scandalului de la Urziceni, unde o femeie a născut pe trotuarul din fața spitalului pentru că nu a fost acceptată de medicul care era de gardă la UPU, Diana Șoșoacă a mers glonț la Ministerul Sănătății pentru a rezolva în modul său caracteristic problemele românilor.

Citește și Diana Şoşoacă mai rezolvă o problemă, după revolta lui Prigojin. A găsit soluţia pentru a scăpa de azilele groazei: „Să aducă badantele din Occident”

Diana Șoșoacă, la un pas de bătaie cu un jandarm în fața cabinetului lui Alexandru Rafila

Ajunsă în sediul instituției, Diana Șoșoacă a cerut audienţă la ministrul Alexandru Rafila pentru a cere lămuriri despre cazul halucinant din Urziceni, dar și despre situaţia bolnavilor de cancer.

Între timp, senatoarea și-a scos telefonul din dotare și a început să filmeze pe holurile instituției, unde se deplasa nestingherită dintr-o parte în alta.

La un moment dat, Diana Șoșoacă s-a îndreptat către o ușă care facilita accesul către curtea interioară a ministerului, timp în care un jandarm s-a poziționat în fața sa și a informat-o că nu are voie să se deplaseze în anumite încăperi din instituție decât cu aprobare.

În acel moment, senatoarea urlătoare s-a activat și a început să țipe și să îl amenințe jandarmul care încerca să își facă datoria.

”Ce faceți, puneți mâna pe mine? Știți că nu aveți voie?(…) Nu aveți dreptul! I-a citiți legea 96/2006 articolul 26. Dacă mai puneți o dată mâna pe mine să știți că voi reacționa exact cum trebuie ca la carte! Să nu vă permite-ți vreodată să mă atingeți! Sunt purtător al autorității de stat aveți obligația să mă respectați! Dacă o singură dată mai puneți mâna pe mine v-o luați, v-o luați legal”, i-a spus Diana Șoșoacă jandarmului.

Diana Șoșoacă cere demisia lui Alexandru Rafila

După acest scandal, Diana Șoșoacă nu a stat cu mâinile în sân și a solicitat printr-un comunicat de presă demisia ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila.

”Ministrul Sănătăţii a făcut astăzi tot posibilul pentru a evita să mă primească în audienţă pe tema abuzului făcut împotriva unei mame obligate să nască pe trotuar şi a situaţiei bolnavilor de cancer. Iniţial, ministrul Rafila a asmuţit Jandarmeria care s-a comportat extrem de agresiv şi care a adus imediat şi o dubă în spatele ministerului, sperând că mă vor provoca şi vor avea motive să mă reţină”, a transmis Diana Șoșoacă.

Președinta S.O.S România a subliniat că după cinci ore de aşteptare, ministrul a trimis un funcţionar să o caute în oraş pentru a o chema la o audienţă, deşi aşteptase acest moment ore bune în holul ministerului, anunţând şi stipulând clar motivul vizitei sale în calitate de senator al României, membru în Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii.

”După ce au inventat proceduri care să îmi blocheze accesul într-o instituţie a statului român, ministrul a acceptat audienţa fiind flancat de trei bărbaţi, după ce ore în şir nici un funcţionar al ministerului nu a avut timp pentru o audienţă”, mai spune președintele S.O.S. România.
Diana Șoșoacă este de părere că atitudinea de nepăsare a ministrului referitoare la abuzul de la Urziceni ”este strigătoare la cer: ministrul a motivat că nu poate trimite Corpul de Control decât pentru controale financiare, ceea ce este o minciună, şi că nu este nici o problemă dacă mama şi copilul ei născut pe trotuar nu au fost primite în spitalul din Urziceni nici după naştere, ci trimise la spitalul din Slobozia”, a precizat senatoarea.

Mai mult, Șoșoacă îl acuză pe ministru că nu îşi recunoaşte responsabilitatea în acest caz  pe motiv că spitalul este în subordinea Primăriei din Urziceni, demonstrând astfel că sistemul de sănătate din România este feudal şi fiecare baron local face ce îl taie capul cu viaţa oamenilor.

Pe lângă demisia ministrului, președinta S.O.S solicită și anchetarea responsabililor din Ministerul Sănătăţii, acolo unde este plin de ”nefăcători de nimic” care plimbă hârtiile între etaje.

”De asemenea, solicit o anchetă în cadrul Jandarmeriei pentru felul agresiv și neprofesionist în care s-au comportat jandarmii puși să fie câinii de pază ai ministrului Alexandru Rafila, în disprețul legii, și care au demonstrat că sunt armata privată a ministrului, nu angajați ai statului român, supuși legilor României”, se mai arată în comunicat.

Citește și Diana Șoșoacă „tună”: „Urmează o cenzură monstruoasă în social media, la nivelul UE, pentru a opri ascensiunea naționaliștilor!”

Spynews
Alertă! Vulcanul Etna a erupt. Aeroportul din Catania a anulat toate zborurile
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Vacanță de coșmar pentru o turistă care a mers cu mașina în Grecia. Ce a pățit la puțin timp după ce a ajuns în Halkidiki. Ți se poate întâmpla și ție
Capital.ro
Vestea dimineții despre Corina Chiriac. Marea artistă a....
Playtech.ro
S-a schimat legea, acum! Poți să rămâi pe loc fără permis
DailyBusiness
Fermierii români primesc mai mulți bani de la stat! Se dau 310 milioane de euro!
Adevarul
Cum a rămas România fără uriașele păduri seculare. Planul eșuat al lui Ceaușescu de reîmpădurire a țării
Spynews
Lovitură grea pentru Cătălin Cherecheș! Socrii fostul edil au fost condamnați la închisoare
Spynews
Cum și-a dat seama Lidia Buble că suferă de psoriazis: „Am ignorat total situația”. Consideră că s-a vindecat datorită rugăciunilor tatălui ei
Evz.ro
Armată obligatorie pentru femei. Decizia pune țara pe jar
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Decizia luată de soțul Ilenei Stana Ionescu: Va fi incinerată. Cu ce explicații vine acesta: „Așa a vrut Ileana”
Capital.ro
ELENA UDREA va fi eliberată? Veste uriașă pentru fostul ministru. Va primi despăgubiri
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
Joe Biden va susține un interviu crucial cu George Stephanopoulos de la ABC News în campania pentru al doilea mandat
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!