Diana Şoşoacă s-a autosesizat şi cere dosare penale pentru abuzurile jandarmilor asupra protestatarilor: „Aţi ameninţat protestatarii cu arme, aţi făcut acte de anarhie”

Preşedintele partidului SOS România Diana Şoşoacă susţine, într-un material video postat pe Facebook, că jandarmilor care au comis abuzuri la adresa protestatarilor din rândul transportatorilor şi fermierilor ar trebui să li se întocmească dosare penale.
Mircea Filipescu
18 ian. 2024, 14:04
Diana Şoşoacă s-a autosesizat şi cere dosare penale pentru abuzurile jandarmilor asupra protestatarilor:

Senatoarea Diana Şoşoacă afirmă că jandarmii au comis abuzuri asupra protestatarilor, argumentând că aceştia au încălcat inclusiv prevederile Constituţiei României, care prevede că aceştia ar trebui să se afle în slujba cetăţenilor.

„Voi, jandarmii, aţi blocat drumurile, aţi creat o situaţie de criză, voi aţi încălcat Constituţia, aţi ameninţat protestatarii cu arme, aţi făcut acte de anarhie, nu aţi apărat drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor ba chiar le-aţi încălcat. Legea vă obligă să acţionaţi în interesul cetăţenilor, nu împotriva lor”, a spus Şoşoacă.

„M-am autosesizat în cadrul comisiei pentru cercetarea abuzurilor din Senat cu privire la abuzurile exercitate de guvern, jandarmi, polițiști, prefecturi, primării împotriva protestatarilor!”,a subliniat Şoşoacă.

Într-un comunicat de presă, ea arată: „În ultima perioadă, am constatat cu toții faptul că problemele generalizate din economia României au ajuns dincolo de limita suportabilității pentru un segment foarte mare de români.

Ca și exemplificare concretă, avem acțiunile actuale de protest ale transportatorilor români care, datorită unor măsuri aberante promovate de către actuala guvernare, au ajuns, să fie nevoiți, să recurgă la măsuri extreme pentru a evidenția problemele majore cu care este confruntat sectorul transporturilor din România.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Victor Ciutacu, analiza zilei: „Bogătaşii lumii, adunaţi la Davos, pun la cale un plan înspăimântător, cenzura generalizată”

În acest context, Partidul S.O.S. România susține în totalitate aceste demersuri și solicită aplicarea imediată a unor măsuri concrete axate pe:

1. Aplicarea unei plafonări temporare a valorii maxime a RCA-ului la 5.000 de lei și asigurarea posibilității suspendării temporare a valabilitații poliţei RCA, pe perioada în care un autovehicul nu este în uz operational şi, implicit, prelungirea automată a valabilităţii poliţei RCA cu perioada respectivă.

2. Introducerea și aplicarea unei legislații antidumping, prin care să se evite prestarea unor servicii cu tarife care nu acoperă costurile, astfel încât transportatorii români să fie protejați de concurența neloială realizată de către transportatorii din Ucraina.

3. Asigurarea unui tratament egal pentru transportatorii români cu cei externi, în cazul utilizării infrastructurii portuare din portul Constanța, pentru a se evita situațiile actuale în care transportatorii din Ucraina sunt favorizați fățiș, în dauna transportatorilor români.

4. Aplicarea imediată a prevederilor Regulamentului European nr. 1100/2008 și, implicit, realizarea controlului rovinietei și realizarea măsurării gabaritului pe teritoriul național, la cel puţin 20 km de punctele de trecere a frontierei, ceea ce va asigura reducerea timpului de staționare la frontiere și va fluidiza semnificativ traficul în punctele de frontieră.

Citeşte şi: Marcel Boloș anunță că va demite președinții ANAF. ”Nu există ANAF și Autoritatea Vamală cu o conducere lipsită de performanță. Cât de curând o să vedeți schimbările”

5. Creșterea cuantumului alocaţiei de cazare neimpozabilă pe zi lucrată, pentru corelarea cu standardele actuale de costuri.

6. Revizuirea metodologiei prin reintroducerea toleranţelor la depăşirile de greutate/gabarit pe vehicol de transport rutier, în scopul evitării dublei taxări și, implicit, în scopul corelării cu normele comunitare din domeniu, pentru a se asigura un tratament egal al transportatorilor români, raportat la transportatorii din celelate state ale Uniunii Europene.

7. Asigurarea unui cadru legal, care să presupună obligativitatea expeditorilor de a prezenta la licenţiere o asigurare de risc financiar sau orice altă formă de garanţie bancară, în limita căreia poate încheia tranzacţia, ceea ce ar proteja transportatorii români de o categorie de riscuri financiare, pe care nu au pârghiile de a le controla.

8. Aplicarea unor facilități fiscal, concretizate prin diminuarea accizei la combustibil pentru firmele de transport, în concordanță cu ce se practică și în alte state comunitare.

În cadrul Programului de Guvernare al Partidului S.O.S. România sunt prevăzute și alte măsuri concrete de stimulare a mediului economic și, implicit, a segmentului transporturilor din România, astfel încât aplicarea acestui program va avea efecte pozitive imediate și în domeniul transporturilor.

AVOCAT SENATOR DIANA IOVANOVICI ȘOȘOACĂ

Preşedintele Partidului S.O.S. România”.

Citeşte şi: Vești bune pentru fermieri! Premierul Marcel Ciolacu a făcut marele anunț

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?