Diana Șoșoacă, președinta SOS România, a anunțat în mod oficial că va candida la alegerile prezidențiale din luna mai, printr-o postare pe Facebook, în ciuda faptului că, în trecut, i-a fost interzis acest drept din cauza declarațiilor pe care le-a făcut de-a lungul timpului în spațiul public.
„Diana Președinte 2025. Semnează pentru România! Puterea e în mâinile tale”, sună sloganul de campanie al Dianei Șoșoacă.
Citește și : ”Cinefilul” Călin Georgescu lovește din nou. A copiat într-un discurs și din ”Ultimul samurai”!
În luna octombrie a lui 2024, judecătorii Curții Constituționale a României i-au respins candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, deoarece convingerile acesteia nu ar fi compatibile cu valorile democrației și fiindcă accederea în această funcție ar pune în pericol apartenența României la UE și NATO.
„Chiar dacă jurământul de credinţă se depune de către candidatul câştigător al alegerilor, elementele cuprinse în jurământul de credinţă sunt condiţii de eligibilitate şi de fond pentru a candida la funcţia de Preşedinte al României, pe care candidatul trebuie să le îndeplinească la momentul depunerii candidaturii sale”, susțin judecătorii de la Curtea Constituțională în motivarea respingerii candidaturii Dianei Șoșoacă.
„Curtea afirmă că libertatea de exprimare și diversitatea opiniilor formulate într-o societate democratică este garantată de Constituție. Candidatul la funcția de Președinte al României este conștient de semnificația informațiilor, mesajelor, ideilor, opiniilor, convingerilor, judecăților și raționamentelor transmise în spațiul public, astfel că toate acestea pot reprezenta un indicator al modului în care se raportează la Constituție și la valorile acesteia, nefiind, așadar, relevant dacă acestea au fost transmise într-o calitate oficială sau nu”, mai argumentau atunci judecătorii.