Diana Șoșoacă și-a depus iarăși candidatura la alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului acestuia, în acest moment informațiile fiind neclare cu privire la conținutul dosarului : dacă este același sau un altul.
Biroul Electoral Central se va întruni astăzi, duminică, 6 octombrie, la ora 18:00 pentru a examina dosarul Dianei Șoșoacă, în contextul în care peste două zile se închide perioada de depunere a contestațiilor față de candidaturile înscrise la BEC pentru prezidențiale.
După data de 8 octombrie, toate candidaturile care nu sunt invalidate de Curtea Constituțională, cum a fost cea a Dianei Șoșoacă, vor rămâne oficiale.
Diana Șoșoacă a fost scoasă din cursa pentru Cotroceni după ce Curtea Constituțională a României a admis contestația formulată de Bellantoni Amalia, fost membru SOS România, împotriva președintei partidului. Decizia CCR este una definitivă, care se va publica în Monitorul Oficial.
Diana Șoșoacă a precizat că a îndeplinit toate condițiile legale pentru candidatura la alegerile prezidențiale și acuză Curtea Constituțională a României de un abuz. Ea susține că aceștia trebuie să-și bazeze decizia pe hotărâri judecătorești definitive, nu pe articole din presă sau opinii publice.
„Absolut toate condiţiile au fost îndeplinite. Curtea Constituţională nu poate lua în considerare articole de presă sau opinii jurnalistice sau politice! Nu poate lua în considerare decât eventuale decizii definitive ale instanţelor de judecată dacă există! În rest trebuie să verifice din punct de vedere constituţional îndeplinirea condiţiilor: cetăţenie română, domiciliul în România, decizii de interdicţie a candidaturii şi condamnări, ceea ce nu este cazul.”, a precizat Șoșoacă într-un comunicat citat de Agerpres.
Citește și : Diana Șoșoacă a fost scoasă din cursa pentru alegerile prezidențiale. Decizia a fost luată de Curtea Constituțională
„Vă amintesc că neconstituţionala CCR a menţionat opinii jurnalistice şi politice ca motiv de respingere, ceea ce încalcă Constituţia României şi CEDO. Semnăturile nu pot fi verificate decât de procurori şi trebuie proces. Procedura necitării este una neconstituţională şi este obligatorie când ai dovezi depuse împotriva unui candidat, pentru a se respecta dreptul la apărare al cetăţeanului”, a adăugat președinta SOS România.