Diana Şoşoacă, trup şi suflet alături de soţul ei la tribunal. Silvestru Şoşoacă a contestat trimiterea în judecată pentru ultraj

Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, așteaptă de la Tribunalul București decizia magistraţilor referitoare la contestația formulată împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 1, care a dispus trimiterea lui în judecată pentru ultraj. Împotriva lui Silvestru Șoșoacă a fost depusă plângere penală de către poliţistul pe care l-ar fi agresat în altercaţia care a urmat interviului jurnaliștilor de la Rai Uno.
Alina Costache
20 iul. 2022, 09:38
Diana Şoşoacă, trup şi suflet alături de soţul ei la tribunal. Silvestru Şoşoacă a contestat trimiterea în judecată pentru ultraj

Silvestru Şoşoacă este inculpat pentru ultraj, partea vătămată fiind poliţistul Gheorghe Teodor Bălășoiu, unul dintre poliţiştii chemați să aplaneze scandalul iscat între senatoarea Diana Șoșoacă și jurnalista italiană Lucia Goracci. Pe data de 2 iunie, Judecătoria Sectorului 1 a confirmat legalitatea sesizării instanței și a dispus începerea judecății pentru ultraj. Dacă și Tribunalul va menține soluția, atunci soțul Dianei Șoșoacă va fi judecat pe fond.

Diana Şoşoacă, la bine şi la greu alături de soţ

Senatoarea Diana Șoșoacă nu apare în acest dosar, dar asta nu a împiedicat-o să-i fie alături soțului ei până să intre în sala de judecată: a stat cu el la terasă până să fie strigată cauza, l-a însoțit până în pragul sălii de judecată, apoi l-a lăsat pe mâna avocaţilor Mariana Ștefan și Mihai Rapcea, scrie ziare.com.

La data de 10.12.2021, în jurul orei 16.00, prin intermediul unui apel la serviciul de urgenţă 112, s-a solicitat intervenţia organelor de poliţie la un imobil de pe raza Sectorului 1 Bucureşti. În momentul în care organele de poliţie au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenţii de poliţie, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliţie, cauzându-i suferinţe fizice”, a informat Poliţia Capitalei imediat după incidentul care s-a petrecut în „Valul 5” al pandemiei.

Citeste si George Simion, dezvăluiri incendiare despre fosta sa colegă: „Am spus în Parlament că Putin este un criminal, iar Diana Şoşoacă îmi spunea că e foarte urât că am zis aşa ceva”

Silvestru Șoșoacă susține, însă, că lucrurile au stat invers. El a relatat versiunea lui asupra faptelor din 10 decembrie 2021, la ieșirea din Tribunalul București.

Goracci asta era cu o echipă… un commando bine structurat format dintr-un sârb, o italiancă, o româncă și un turc. Turcul – așa-zis editor – a venit la mine… mie mi s-a părut mai mult bodyguard. L-am și ginit (văzut – n.r.), era pe la mine prin birou, pe acolo. I-am spus: hei, hei, ce faci acolo? Intra prin birouri, intra pe-acolo. Frate, te-am înțeles, dar când ești la mine în casă stai unde îți spun eu să stai.

Nu s-a petrecut ultrajul ăla, din contră. Infracțiunea de ultraj e foarte clar descrisă în Codul penal, ce ați văzut în sală e pe aliniatul 1. Dacă am merge pe aliniatul 2 și 3 cum ar trebui să fie procesul ăsta în mod normal va vedea toată lumea că eu sunt cel ultragiat, polițistul m-a agresat pe mine, nicidecum eu pe el. El mi-a băgat mâna în gât.

Totul s-a întâmplat în câteva secunde: intră Lucia Goracci băgată sandviș între un polițist și un jandarm, mi-o bagă în casă, nevastă-mea spune: nu, nu, nu, dați-o afară pe asta, la ce vine femeia sta la mine în casă? Se face un cordon – nu știu dacă intenționat – de către cei trei polițiști și jandarmul între noi ceilalți 5 și cele două protagonist, cu cei patru sunt deja 11 oameni pe 4 metri pătați. 11 persoane pe 4 metri pătrați, deci îți dai seama că te loveai unul de altul fără să vrei.

Citeste si Diana Şoşoacă, ironizată la iUmor. Cum a fost „vaccinată” pentru a obţine certificatul. „Verde nu am, dar am unul roz foarte drăguț” VIDEO

M-am întins peste polițiști ca să o prind pe Goracci de mână, după ce Goracci a intrat în nevastă-mea cu cotul și cu piciorul, șmecherește, chipurile că voia să treacă pe lângă ea. Având 50 de kile, n-a putut să treacă de Diana. Aștepta un brânci de la Diana ca să zică: iată ce face senatoarea anti-mască, anti-vaccin! Trag de Goracci s-o iau s-o arunc afară, că se pregătea s-o atace a doua oară pe Diana. Un polițist trage de ea ca nu cumva s-o dau afară. Altul se întoarce, îmi bagă mâna în gât și cad cu capul de ușă. De fapt, m-a împins de gât – eu fiind cu mâna într-o poziție de dezechilibru – și am căzut de ușă. El a continuat să mă strângă de gât!”, a declarat la Silvestru Șoșoacă după proces.

Cei doi avocaţi ai lui Silvestru Şoşoacă au criticat modalitatea de administrare a probelor și au solicitat trimiterea dosarului la Parchet.

Iată câteva extrase din motivarea Judecătoriei Sectorului 1, potrivit ziare.com:

  • Referitor la neregularitatea rechizitoriului, inculpatul a arătat că procurorul nu a procedat la descrierea faptelor, astfel că nu se poate stabili obiectul și limitele judecății.
  • Astfel, nu au fost descrise actele materiale, modalitatea de comitere, contribuția efectivă, prejudiciul cauzat persoanei vătămate și momentul săvârșirii infracțiunii, elemente în raport de care instanța apreciază concludența, utilitatea și pertinența probelor.
  • Totodată apreciază că în cuprinsul rechizitoriului nu au fost descrise latura subiectivă, urmarea imediată și obiectul material al judecății, aspect de natură a împiedica determinarea în concret a acuzațiilor.
  • Mai susține inculpatul că în cauză organele de urmărire penală nu au administrat nicio probă în favoarea sa, ceea ce în opinia sa constituie o încălcare a dreptului la apărare.
  • Arată că în cursul urmăririi penale a formulat o cerere prin care a solicitat să se constate nulitatea ordonanței de punere în mișcare a acțiunii penale, sens în care arată că descrierea presupuselor fapte din ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale nu corespunde cu probele administrate în cursul urmăririi penale, sens în care există un dubiu cu privire la existența infracțiunii de ultraj.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
De ce te mușcă țânțarii, de fapt. Motivul pentru care unele persoane nu sunt afectate, deși stau lângă tine
Capital.ro
Decizie pentru cine transferă bani. Noua regulă din 23 iulie pentru cei care folosesc bani cash
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Ipostază total neașteptată pentru Mihaela Geoană. Surprinsă în miezul zilei
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Limitele de viteză sunt reduse. Regulile pe care trebuie să le respecte toți șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Restricții de apă în șase orașe din România din cauza secetei
MediaFlux
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!