Diana Şoşoacă, inclusă în topul „celor mai trăsniţi şi ciudaţi” europarlamentari. Politico: „Antivaccinistă, radicală, preferata Rusiei”

Diana Șoșoacă a fost inclusă de către Politico într-un top al "celor mai trăsniți și ciudați" europarlamentari care au câștigat un mandat la alegerile din 9 iunie. Această includere vine în contextul unei cariere politice controversate, caracterizate prin poziții extremiste și acțiuni care au stârnit polemici în România și în afara ei.
Filip Stan
14 iun. 2024, 11:52
Diana Şoşoacă, inclusă în topul
Diana Şoşoacă, inclusă în topul "celor mai trăsniţi şi ciudaţi" europarlamentari. Politico: "Antivaccinistă, radicală, preferata Rusiei"

Diana Şoşoacă, inclusă în topul „celor mai trăsniţi şi ciudaţi” europarlamentari. Diana Șoșoacă este liderul partidului SOS România și a câștigat un loc de europarlamentar în 2024. Anterior, ea a fost membră a Senatului României, dar a fost exclusă din partidul Alianța pentru Unirea Românilor și a înfiinţat SOS România, considerat un partid mai radical.

Citeşte şi: Diana Șoșoacă, prezentă la Ambasada Rusiei, la doar două zile de la obținerea mandatului de europarlamentar

Diana Șoșoacă a fost criticată pentru vizitele sale la ambasada Rusiei și pentru pozițiile sale privind o „Românie Mare”, care include revendicări teritoriale asupra unor regiuni din Bulgaria, Moldova și Ucraina. Un proiect de lege depus în 2023 pentru revendicarea suveranității asupra unor părți din Ucraina a adus-o pe lista de sancțiuni a regimului de la Kiev.

„În 2021, Sputnik, a desemnat-o pe Diana Şoşoacă politicianul anului în România. Acum vine la Bruxelles. Antivaccinista a câştigat un loc în Senatul României pe lista Alianţei pentru Unirea Românilor, dar de atunci a fost exclusă din acest partid şi s-a alăturat unui partid considerat chiar mai radical: S.O.S România. Diana Şoşoacă a fost criticată pentru vizitele sale la ambasada Rusiei şi pentru că a apărat revenirea la o „Românie Mare”, al cărei teritoriu ar cuprinde şi părţi din Bulgaria, Moldova şi Ucraina. Un proiect de lege din 2023 pe care l-a depus pentru a revendica suveranitatea asupra unor părţi din Ucraina a adus-o pe lista de sancţiuni a acestei ţări”, scrie Politico.

Politico a subliniat pozițiile extremiste ale Dianei Șoșoacă în cadrul unei analize care include și alte figuri politice cu vederi radicale sau comportamente neconvenționale în Parlamentul European, precum Fidias Panayiotou, vloggerul cipriot, doi europarlamentari care au câștigat din închisoare (grecul Fredi Beleri și italianca Ilaria Salis), cântărețul bulgar Hristo Petrov, jurnalistul italian Marco Tarquinio, care a cerut dizolvarea NATO, și Sibylle Berg, o scriitoare germană aleasă pe listele Die Partei, un partid politic satiric.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă bagă telefonul în frigider de teama sistemului: „Uite cum fierbe! Nu se poate așa ceva… I-am omorât!”

Includerea în acest top reflectă atât notorietatea, cât și controversa pe care Diana Șoșoacă le-a generat în contextul politic european. Aceasta suscită atât sprijin, mai ales în rândurile celor care susțin pozițiile sale naționaliste și anti-sistem, cât și critici dure din partea celor care consideră că pozițiile sale sunt periculoase sau extremiste.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la stat
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
INHGA emite Cod galben de inundații pentru 25 de județe
MediaFlux
CONCEDIU PARENTAL pentru BUNICI! S-A DAT LEGE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?