Dicționarul cățeilor! Ce vrea să îți transmită cățelul tău când face aceste gesturi. Nu ignora aceste semnale

Cățelul tău este un membru al familiei cu normă întreagă! Mici blănoși, care ne fac viața mai furmoasă și care ne iubesc necondiționat, nu pot să vorbească limba noastră. Însă din fericire, ei se folosesc de anumite gesturi pentru a ne transmite mesaje. Află cum pot fi interpretate anumite gesturi.
Alina Costache
04 feb. 2024, 11:28
Dicționarul cățeilor! Ce vrea să îți transmită cățelul tău când face aceste gesturi. Nu ignora aceste semnale
Dicționarul cățeilor! Ce vrea să îți transmită cățelul tău când face aceste gesturi. Nu ignora aceste semnale

Iată ce înseamnă anumite gesturi făcute de cățelul tău. De multe ori, comportamentul pe care îl ara cățelul tău te poate induce în eroare. Din feiricire, specialștii au reușit să decripteze semnificația anumitor acțiuni ale iubitorilor patrupezi. Dacă ții cont de acestea te poți asigura că ești alături de cățelul tău, că îi înțelegi nevoile și că îi oferi lucrurile de care are nevoie în anumite momente, când este flămând, speriat sau trist.

De exemplu, ai putea observa că, în ciuda faptului că i-ai achiziționat cățelului tău un pat special pentru odihnă, acesta preferă să doarmă pe podea, în apropierea ușii de la intrare. Există mai multe explicații oferite de experți referitoare la acest comportament.

Citește și: Cafea cu lămâie. Trucul care îți poate schimba diminețile

În trecut, oamenii se bazau pe câini pentru a-și securiza casele și pentru a-i ține la distanță pe vizitatorii nedoriti. Atunci când nu patrulau teritoriul respectiv, cățeii obișnuiau să vegheze asupra intrării.

Deși familiile moderne nu mai au nevoie de câini pentru protecție, comportamentul acestora a rămas neschimbat de-a lungul timpului.

Chiar dacă persoana care se apropie de casă este prietenoasă, câinii își mențin instinctul de a-și proteja stăpânii, deoarece acesta este un aspect moștenit al comportamentului lor.

Dacă observi că animalul tău doarme în proximitatea ușii, este posibil ca acesta să încerce să descurajeze persoanele nedorite și să le determine să se retragă. În acest fel, câinele își exercită rolul de a preveni potențialii intruși.

Un alt motiv pentru care câinele tău poate alege să doarmă pe podea este că poate i se face cald. Cu o blană groasă care îl protejează de frig, animalul caută locuri mai răcoroase pentru a se adapta la temperaturile ridicate.

Ce înseamnă când cățelul tău pune lăbuța pe tine

„Atunci când câinele tău pune laba pe tine, este cel mai adesea un semn de comunicare și nu înseamnă întotdeauna același lucru”, spune Dr. Mary Burch, doctor în comportament aplicat al animalelor și director al Programului pentru câini de familie al AKC.

Ce înseamnă cu exactitate punerea piciorului pe piciorul, mâna, piciorul sau poala ta? La fel ca și alte moduri prin care câinele tău încearcă să transmită un mesaj, punerea unei labe pe tine poate semnala câteva lucruri diferite. „Câinii folosesc limbajul corpului pentru a însemna: „Am o nevoie, cum ar fi „Trebuie să ies afară” sau „Mi-e foame – este timpul pentru cina mea””, spune Burch.

Atingerea canină servește, de asemenea, ca modalitate de inițiere a comunicării. Câinii folosesc o lăbuță pentru a umple golul de comunicare. Cățelul învață rapid că dacă va întinde lăbuța primește o reacție pozitivă.

Dându-vă lăbuța, de multe ori, ei vor doar o mângâiere. „Când mă gândesc la câinii mei care ar pune laba pe mine, îmi vine în minte Border Collie al meu, Laddie”, își amintește Burch. „Mă îndemna să îl mângâi. Iar dacă mă opream, lăbuța cobora din nou pe brațul meu”.

O lăbuță plasată strategic pe tine poate însemna, de asemenea, că animalul de compane este îngrijorat. Sunetul tunetului, anxietatea de separare, dacă ei cred că ești pe cale să pleci sau o bătaie bruscă la ușă pot speria un câine și îl pot trimite să-ți dea lăbuța pentru a se calma.

Respirația grea, o coadă joasă sau neliniștea pot însoți poziția labei câinelui dumneavoastră. Poți să calmezi îngrijorarea prin reasigurarea verbală că totul este în regulă, prin mângâieri, oferindu-i o jucărie prețioasă și, mai ales, înțelegând că are nevoie de un pic de confort.

De ce aleargă cățelul tău din senin

Aproape orice stăpân a observat că, uneori, câinele lui începe să alerge rapid prin casă sau curte, aparent fără motiv. Comportamentul nu e unul neobișnuit și are chiar și un termen special – perioade aleatorii de activitate frenetică, scrie Reader’s Digest.

În multe cazuri, acest comportament are la bază fericirea câinelui atunci când are multă energie sau după anumite evenimente. De exemplu, după o baie sau după ce se întoarce acasă membrul preferat al familiei.

Această alergare ar putea fi și un comportament învățat dacă patrupedul tău crede că te distrează, mai ales dacă participi și tu.

“Există situații în care câinele a învățat că aceasta e o metodă prin care îți poate atrage atenția sau poate începe un joc,” a declarat E’Lise Christensen, medic veterinar specializat în comportamentul animalelor.

Pe de altă parte, unii câini aleargă atunci când sunt neliniștiți – dacă s-au speriat în timpul unei plimbări afară sau după ce se întorc de la veterinar.

“Uneori vezi că mușchii lor faciali sunt încordați, că au urechile date pe spate, că au mușchii încordați și chiar dacă dau din coadă, nu dau din tot corpul,” a declarat dr. Christensen.

În astfel de situații, trebuie să consulți un medic veterinar pentru a afla exact de ce câinele tău e neliniștit și începe să alerge brusc prin casă sau curte.

Cât timp poare rămâne cățelul singur acasă

Mulți posesori de animale de companie doresc să le ofere o viață plină de confort și îngrijire, dar, din păcate, nu pot petrece tot timpul alături de ele. Așadar, patrupedele se găsesc adesea singure acasă până când stăpânii revin de la muncă. Cu toate că iubim enorm câinii, necesitățile lor fiziologice devin o preocupare majoră atunci când sunt lăsați singuri.

În cazul pisicilor, problema este rezolvată prin utilizarea unei litere, însă pentru câini situația este diferită. Experții oferă sfaturi stăpânilor de câini pentru a gestiona timpul petrecut singuri acasă. În medie, câinii au nevoie să urineze de trei până la cinci ori pe zi, dar această cifră poate varia în funcție de vârstă.

Puii și câinii mai în vârstă necesită ieșiri mai frecvente pentru a-și satisface nevoile fiziologice. De exemplu, un cățel de trei luni poate sta în casă fără să urineze timp de aproximativ trei ore. Cu toate acestea, experții recomandă ca niciun câine să nu fie lăsat singur mai mult de șase ore, pentru a evita anxietatea și disconfortul. Câinii mai în vârstă pot rezista între două și șase ore, depinzând de dimensiuni și starea lor de sănătate. Lăsarea prelungită în casă fără pauze pentru nevoile fiziologice poate duce la infecții sau accidente, de aceea este important să se evite această situație.

Citește și: Cele mai așteptate filme și seriale care apar în februarie 2024 pe Netflix

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Ungurii vor Ținutul Secuiesc. Ungaria a pregătit lovitura în inima României. Există dovezi clare
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
O rețetă românească face furori în Europa. Am aflat secretul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Ce a făcut Luminița Becali la nunta lui Ianis Hagi în timp ce Gigi Becali a dansat în genunchi și a „evaporat” 30.000 de euro pe dedicațiile lăutarilor
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Detalii terifiante despre un cuplu de la ”Insula Iubirii”, sezonul 8! Pozau în cuplul ideal, dar a bătut-o cu bestialitate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răspunsul viral oferit de o asiatică în momentul în care a fost întrebată dacă a mâncat câini sau pisici: „Soțul meu a găsit doi pisoi”. Videoclipul a stârnit numeroase reacții în mediul online
Capital.ro
Proprietarii de terenuri vor fi verificați. Românii vor fi controlați până pe 11 octombrie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Gabriel Resources solicită anularea deciziei ICSID care favorizează România în dosarul Roșia Montană
MediaFlux
RUSIA vrea să DISTRUGĂ România! AMENINȚĂ Bucureștiul cu RACHETE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'