Pe ce se bazează dietă alcalină
Alimentele sunt clasificare în două două categorii, în funcție de efectele pe care le au asupra organismul. Alimentele pot fi formatoare de acid și alcaline. Alimentele acide generează indigestie acidă care poate duce la mai multe afecțiuni de acidoză cronică. Practic, acestea acidifiaza țesuturile din organism, fapt care asugruma” celulele prin restricționarea oxigenului, compromițând astfel sistemul imunitate. Acest proces poate duce la tot felul de boli de inimă, la boli vasculare și la cancer.
Un mod eficient de prevenire a acestui proces este dietă alcalină, care favorizează o bună oxigenare a celulelor din organism. Dietă alcalină se bazează, în mare parte pe fructe, dar și pe semințe și fructe oleaginoase, care pot determină și pierderea în greutate. Practic, cei care încep dietă alcalină și orespecta strict pot slăbi până la șapte kilograme într-o singură săptămâna.
Ce ai voie să mănânci în dieta alcalină
Începeți dimineață cu un blend de fructe precum avocado, grepfrut, lămâie, rubarbă, limetă și căpșuni. Oferă energie pentru prima parte a zilei, fără a-ți crește glicemia brusc, motiv pentru care nu riști să ți se facă foame la o oră sau două după micul dejun.
La prânz poți mânca preparate din legume precum mazăre, dovlecei, castravei, usturoi, păstăi, roșii, varză, salată, sparanghel, ceapă, conopidă și ridichi. Orice fel de combinație de sote de legume, fără ulei prăjit, ci înăbușit în abur sau la cuptor poate fi o masă de prânz ideală în dietă alcalină.
Totuși, organismul are nevoie și de grăsimi. Sursele de grăsimi bune în dietă alcalină sunt fructul avocado, uleiul de cânepă și uleiul de măsline.
Nu uită de gustări, căci acestea sunt esențiale pentru stăvilirea foamei și pentru accelerarea metabolismul în vederea arderilor eficiente. Între meșe, gustările ar trebui să fie formate din semințe, precum migdale, semințe de dovleac sau de floarea soarelui.
Citeşte continuarea pe Lyla.ro