Dieta ”Cel de-al Doilea Război Mondial”. Alimentația ca în timpul războiului, benefică pentru organismul uman!

Printre grijile principale ale autorităților din Marea Britanie, în cel de-al Doilea Război Mondial, era starea de nutriție a civililor. Oficialii trimiteau recomandări asupra lucrurilor care trebuiau consumate prin intermediul pliantelor.
Alina Costache
24 feb. 2022, 13:49
Dieta ”Cel de-al Doilea Război Mondial”. Alimentația ca în timpul războiului, benefică pentru organismul uman!

Dieta ”Cel de-al Doilea Război Mondial”. O carte  apărută readuce în actualitate aceste recomandări, iar nutriţioniştii susţin că ar fi valabile şi azi şi ar putea îmbunătăţi starea de sănătate a britanicilor.

Dieta ”Cel de-al Doilea Război Mondial”. Alimentația ca în timpul războiului, benefică pentru organismul uman!

Bridget Benelam, un om de ştiinţă care lucrează în cadrul British Nutrition Foundation, spune că multe dintre recomandările nutriţionale din anii ‘40 sunt valabile şi azi, iar consumul acelor alimente recomandate, în cantităţi mai mari, în locul mâncării procesate şi al cărnii şi dulciurilor în exces, ar putea fi cheia unei alimentaţii sănătoase.

Cartofii-sunt o sursă de energie ieftină şi un aliment cu multe beneficii pentru sănătate. Conţin vitamina C, cu rol important în combaterea infecţiilor şi a oboselii; de asemenea, potasiu – important pentru echilibrul hidric şi păstrarea unei tensiuni arteriale bune -, fier, zinc şi vitamine B. Nu trebuie consumaţi neapărat ca garnitură la carne; cartofii copţi, de exemplu, pot fi o mâncare în sine.

Citește și: Dieta spectaculoasă a lui Vladimir Putin. Președintele rus are un stil de viață uimitor! Toți românii ar trebui să încerce această formulă!
Brânzeturile conţin proteine uşor asimilabile şi calciu care ajută la întărirea oaselor şi a dinţilor, ceea ce le face foarte recomandate pentru copii, în perioada de creştere. O porţie de caşcaval de mărimea unei cutii de chibrituri (cca. 30 grame) conţine un sfert din necesarul zilnic de calciu. Brânzeturile furnizează multă energie, concentrată într-un volum mic, şi dau o senzaţie de saţietate când sunt consumate la sfârşitul mesei. Trebuie să ţinem seama că au un conţinut ridicat de grăsimi; alte produse lactate, precum laptele sau iaurtul, pot fi alternative mai bune din acest punct de vedere.

În timpul războiului, din cauza dificultăţilor de aprovizionare şi transport, se găseau greu ouă proaspete, aşa că multe gospodine recurgeau la praful de ouă – o pulbere realizată prin deshidratarea oului integral. Azi, când a găsi ouă proaspete nu mai este o problemă, acestea sunt recomandate pentru proteinele de calitate superioară pe care le conţin, pentru vitamina D şi vitamina B12 (importantă pentru buna funcţionare a creierului şi pentru sănătatea sângelui); sunt uşor digerabile şi, de aceea, recomandate pentru copii şi convalescenţi.

Citește și: Maria Constantin, dieta care îi face o siluetă „trasă prin inel”. Cum arată meniul de la micul dejun la cină

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Zodiile care vor avea lumea la picioare până pe 2 martie 2025. Cinci nativi sunt plini de șansă
Capital.ro
S-a pus limită la autoturismele diesel. Decizia luată de UE pentru șoferii cu mașini pe motorină
Playtech.ro
Câte limbi se vorbesc în România? Sunt de ordinul zecilor. Idiş, chineza şi croata, printre graiurile surprinzătoare
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Vaticanul și OZN-urile: Este ascuns un secret despre extratereștri în misterioasele arhive ale Papei? „Cine suntem noi să închidem ușile?”
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Românii care au dreptul de a-și alege pensia. Ce spune, concret, legea
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Fiica Regelui imobiliarelor l-a tocmit pe celebrul Tarzan ca să răpească căţelul multimilionarului de la Braiconf! Martorul CANCAN a dat în vileag întregul scenariu
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Bucurie imensă pentru Călin Georgescu. Drum liber către Cotroceni. Au venit datele în seara aceasta
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
FCSB câștigă derby-ul cu Dinamo și revine pe primul loc în Superligă
MediaFlux
800 de LEI în PLUS la PENSIE! Cine BENEFICIAZĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!