Dieta chinezoaicelor. Mulți se întreabă care este secretul lor pentru a avea o siluetă de invidiat. În realitate, nu este vorba doar despre genetică, ci despre un stil de viață care include exerciții fizice și o anumită dietă. Tradiția culinară orientală este diferită de cea occidentală, care este bogată în alimente grase, carne, pâine și paste.
În Europa, mâncarea este, adesea, deosebit de elaborată, în ceea ce privește gătitul și condimentele. Obiceiurile bune, în China, sunt înrădăcinate încă de la o vârstă fragedă și se respectă un stil alimentar hrănitor.
Mâncarea este gătită la abur sau fiartă, metode mai sănătoase decât prăjirea. De pe mese nu lipsesc alimentele fermentate și legumele. Bucătarii folosesc multe varietăți de ciuperci, vinete, sau alte ingrediente, mai deosebite, precum bambusul sau muguri de fasole.
Un alt motiv este că asiaticii consumă mult pește, bogat în proteine omega 3, în detrimentul cărnii, pe care o mănâncă mai rar. Vorbind despre alimente proteice, asiaticii consumă ouă, tofu și mănâncă puține produse lactate.
În loc de paste și pâine, asiaticii consumă orez, cu puțin amidon, și legume la abur. Importante sunt supele și tăițeii, gătiți în celebra tigaie wok cu sos de soia, legume, carne sau pește.
De obicei porțiile de mâncare sunt mai mici decât ale noastre. În timpul zilei, asiaticii beau ceai verde, care este consumat după un adevărat ritual. Mai mult, dacă nu ai timp să gătești, în loc de fast-food, în China și Japonia poți poți găsi magazine sau tarabe de unde poți cumpăra alimente mai sănătoase, precum supa miso.
Pentru a avea un fizic slab, chinezii nu doar că urmează o dietă săracă în grăsimi și bogată în proteine, dar merg mult pe jos și cu bicicleta.
Indiferent de vârstă, asiaticii sunt obișnuiți să meargă pe jos sau cu bicicleta până la serviciu, activități care ajută la menținerea unui abdomen plat și a șoldurilor subțiri.