Dieta cu aer te scapă de kilogramele nedorite dacă urmezi paşii pentru o respiraţie corectă şi o combini cu efort fizic. „Ajută respirația la slăbit, însă trebuie să facem exerciții și cu siguranță dacă avem o dietă, un plan alimentar foarte bun, vom ajunge la rezultatul dorit. Când corpul este relaxat inspiri, în momentul când cobori în genuflexiune expiri. 3, 2, 1 și inspiri, expiri. Bravo! Inspiri, Expiri. Bravo!„, spune Alexander Florescu, antrenor fitness, potrivit Observator News.
Dacă respirațiile sunt superficiale, corpul nu se relaxează și nu se oxigenează bine. Deşi antrenorii susţin dieta cu respiraţie, unii se miră când aud de ea. Să slăbeşti fără regim alimentar pare imposibil pentru mulţi.
„Ciudat!/ Ar merge și o cură de slăbire, dar și chestia asta cu respirația habar n-am, n-am mai auzit de asta/ Când am timp fac yoga, exerciții de respirație, am casa plină de purificatoare, de lămpi de sare, sunt foarte atentă la calitatea aerului!„, sunt câteva dintre comentarii.
Citește și: Cele 25 de alimente alcaline care previn cancerul, obezitatea și bolile de inimă
În timp ce unii mizează pe micul dejun, alţii preferă să rezerve cea mai mare parte a caloriilor pentru prânz sau cină. Un studiu prezentat în urmă cu câteva zile la ENDO 2023, întâlnirea anuală a Societăţii Americane de Endocrin, a încercat să răspundă la această întrebare.
Pentru a contracara creşterea în greutate, pentru a îmbunătăţi fluctuaţiile de glucoză, ar trebui să ne obţinem majoritatea caloriilor zilnice la începutul zilei.
„Acest tip de dietă, prin efectul său asupra zahărului din sânge, poate împiedica persoanele cu prediabet sau obezitate să progreseze spre diabet de tip 2”, explică autorul principal, Joanne Bruno, cercetător în endocrinologie la NYU Langone.
Cercetătorii s-au concentrat pe hrănirea limitată în timp (eTRF), care implică limitarea caloriilor la primele 8 ore ale zilei. Această formă de post intermitent este cunoscută pentru îmbunătăţirea sănătăţii cardio-metabolice şi a nivelului de zahăr din sânge.
Însă, echipa a vrut să înţeleagă dacă aceste îmbunătăţiri au fost legate de pierderea în greutate sau de strategia de post, comparând eTRF (80% din caloriile consumate înainte de ora 13.00) cu un model de alimentaţie normal (50% din caloriile consumate după ora 13.00). S-au analizat reacţiile a 10 participanţi cu pre-diabet şi obezitate.
Pacienţii au fost repartizaţi aleatoriu fie la eTRF, fie la regimuri de dietă normală pentru primele 7 zile, apoi la regimuri inversate pentru următoarele 7 zile. Toţi au primit alimente pentru a satisface nevoile calorice pentru menţinerea greutăţii pentru a determina efectele acestei strategii alimentare indiferent de greutate. (Citește AICI mai multe detalii)