Dieta cu bors presupune consumul a 3-7 pahare de bors zilnic. Vorbim, desigur, despre borsul de casa, care este plin de substante nutritive extrase din taratele de grau. Printre acestea, proteine, fibre, magneziu, potasiu si complexul de vitamine B.
Beneficiile consumului de bors
Consumul de bors imbunatateste digestia, accelereaza arderea grasimilor, regleaza nivelul de zahar din sange, elimina toxinele din organism si previne o serie de afectiuni precum cele renale, hipertensiunea, varicele sau problemele legate de glicemie.
Cum sa prepari borsul de casa
Dieta cu bors presupune consumarea borsului de casa, asa ca inainte sa o incepi, invata sa prepari alimentul principal. Pentru prepararea borsului, ai nevoie de 1 kg tarate de grau, 250 grame malai, 25 grame drojdie de bere. Foarte important! Recipientul in care prepari borsul trebuie sa fie din sticla sau lut.
Amesteca toate cele trei ingrediente, apoi adauga 1 litru de apa incalzita. Amesteca-le bine si lasa-le aproximativ jumatate de ora la dospit. La capatul celor 30 de minute, toarna inca 9 litri de apa calda si acopera recipientul cu un prosop. In urmatoarele 4-5 zile, borsul se lasa la acrit. Dupa scurgerea celor 4-5 zile, strecoara-l, pune-l in sticle si baga-le la frigider.
Dieta cu bors pas cu pas
Dieta cu bors se tine timp de 7 zile, la capatul carora poti scapa de pana la 5 kilograme. Dieta presupune sa consumi cat mai multe pahare cu bors intr-o zi, dar nu mai mult de 7.
Ideal este sa incepi cu trei pahare de bors, cate unul cu 15 minute inainte de mesele principale. In a doua zi a dietei, mai adauga un pahar de bors pe care il poti bea intre mese. In a treia zi de dieta, ajungi deja la 5 pahare de bors. In a cincea zi, ar trebui sa ajungi la 7 pahare de bors. Continua sa bei 7 pahare de bors si in a sasea, si in a saptea zi a dietei.
Iata cum ar trebui sa arate meniul tau in aceste zile:
Ziua 1
Mic-dejun: 150 ml lapte/iaurt degresat, jumatate de cana de cereale integrale, un ceai sau o cafea neindulcite
Gustare: 200 ml suc de fructe proaspat stors
Pranz: o portie de ciorba de vacuta (fara paste, cartofi sau smantana), o salata de legume cu o lingurita de ulei de masline si zeama de lamaie
Gustare: un fruct (fara struguri, banane, pere sau prune)
Cina: legume la grill sau sotate cu o lingurita ulei de masline, o cana de ceai.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.