Dieta cu care Corina Chiriac a reuşit să slăbească 35 de kilograme. Fabulos cum arată artista la 72 de ani

Corina Chiriac a renunțat la prăjeli, zahăr, pâine și a învățat cum să asocieze corect alimentele. Pentru că nu este adepta dietelor care promit rezultate spectaculoase, cântăreața de muzică ușoară a apelat la un medic nutriționist care i-a recomandat o dietă disociată.
Alina Costache
04 feb. 2022, 10:21
Dieta cu care Corina Chiriac a reuşit să slăbească 35 de kilograme. Fabulos cum arată artista la 72 de ani

CORINA CHIRIAC a „ars” 35 de kilograme respectând cele 5 mese „obligatorii” pe zi. În ciuda faptului că a fost mereu o persoană activă, Corina Chiriac a avut oscilații de greutate de-a lungul timpului. Asta până în urmă cu câțiva ani, când a descoperit dieta care a ajutat-o să slăbească în jur de 35 de kilograme. Iată în ce constă regimul grație căruia actrița arată incredibil de bine la peste 70 de ani.

Se poate spune că actrița Corina Chiriac a avut o viață lipsită de griji și obligații, dat fiind că a ales să nu aibă copii. Asta în vreme ce în viața amoroasă a fost căsătorită o singură dată, fostul ei soț, Virgil Anastasiu, de care a divorțat în 2007, decedând de curând. De asemenea, a fost dintotdeauna o persoană activă, zecile de ani de muncă vorbind de la sine.

Dieta cu care Corina Chiriac a slăbit 35 de kilograme
În ciuda firii dinamice, actrița a avut oscilații de greutate de-a lungul timpului, cărora le-a pus capăt cu o dietă ale cărei principii le respect și astăzi. Corina Chiriac a slăbit în jur de 35 de kilograme într-un an și jumătate, cu ajutorul unui nutritionist care i-a recomandat o dietă asociată. Cinci mese pe zi, dintre care trei mese principale și două gustări, acesta e principiul de bază al regimului.

Dieta simplă cu care Carmen de la Sălciua a reuşit să slăbească. Cum a topit rapid kilogramele în plus: „Fac asta zilnic!”
„Găteam seara şi a doua zi plecam cu tot felul de castroane în care îmi puneam un copan de pui la grătar cu salată de varză albă, peşte la grătar cu spanac opărit, legume înăbuşite, caşcaval cu ardei gras. Şi astfel, între două filmări sau două drumuri, făceam pauză şi mâncam. Întodeauna aveam termosul cu ceai sau îmi cumpăram apă plată”, a detaliat artista într-un interviu, adăugând că a ajuns să consume dulciuri extrem de rar, iar atunci când o face apelează la ciocolata cu 80% cacao.

„Înainte de a primi vreun regim, a trebuit să îmi fac analize la sânge și o electrocardiogramă. Apoi dr. Simona Tivadar m-a învățat cum să combin alimentele, ce trebuie să mănânc și de câte ori. Regimul urmat de mine este unul personalizat. Există cazuri în care nutriționistul oferă pacientului o hârtie cu valori calorice și i se spune să nu depășească 1.000 de kilocalorii pe zi. Aceste regimuri pot înrăutăți lucrurile, deoarece ajungi să îmbini tot felul de alimente care devin acide”, spune Corina Chiriac.

Dieta simplă prin care Andra a slăbit aproape șapte kilograme, în doar două luni. Totul constă într-un truc banal!
Ea trebuia să mănânce de cinci ori pe zi, „trei mese principaleși două gustări”. Programul încărcat nu a determinat-o să nurespecte regulile dietei. „Găteam seara și a doua zi plecam cu tot felul de castroane în care îmi puneam un copan de pui la grătar cusalată de varză albă, pește la grătar cu spanac opărit, legume înăbușite, cașcaval cu ardei gras. Și astfel, între două filmări sau două drumuri, făceam pauză și mâncam. Întodeauna aveam termosul cu ceai sau îmi cumpăram apă plată”, menționează artista. Deși ascăzut în greutate, Corina Chiriac continuă să urmeze acest regimși în prezent. Aceasta a renunțat complet la prăjeli, iar dulciuri mănâncă extrem de rar: o bucată de ciocolată sau două linguri de tort la trei luni.

Corina Chiriac – istoria familiei artistei, într-o expoziţie la Muzeul Naţional de Istorie a României

Expoziţia ”Corina Chiriac, istoriile unei mari artiste”, care pune în valoare donaţia făcută muzeului de către solistă în septembrie 2021, s-a deschis miercuri, la Muzeul Naţional de Istorie a României. Curatorul expoziţiei, Cristina Păiuşan, a povestit, pentru Agerpres, că sunt expuse documente de familie, fotografii, obiecte păstrate timp de generaţii, documente ale bunicilor materni, portrete de familie. În plus, dintre obiectele dragi solistei, au fost donate Muzeului şi Trofeul Cerbul de Aur, obţinut la ediţia din 1971 a concursului internaţional, o rochie de stambă, pe care Corina Chiriac a purtat-o la admiterea la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică şi o harpă primită cadou în copilărie de la tatăl său, compozitorul Mircea Chiriac. Expoziţia va fi deschisă în perioada februarie – martie 2022 şi poate fi vizitată de miercuri până duminică, în intervalul orar 9-17, respectând normele sanitare în vigoare.

Dieta disociată. Slăbești 5 kilograme în 7 zile, cu mesele din dieta disociată

Dieta disociată este o modaliate simplă şi mai ales eficientă de a slăbi într-un mod sănătos. Dieta disociată are ca scop nu doar eliminarea kilogramelor în plus, ci şi schimbarea metabolismului astfel încât greutatea să rămână constantă. 

Dieta disociată este printre cele mai folosite diete de slăbit pe plan mondial având 3 mari calităţi: slăbeşti rapid , nu este restrictivă şi nu are efecte adverse importante. Indiferent de forma sau de durata ei, dieta disociată are la bază principiul unei alimentații construite în funcție de grupele alimentare. Și asta pentru că organismul uman digeră în mod diferit carnea, lactatele, legumele, fructele și cerealele.

Regulile unei diete disociate

Principala regulă a unei diete disociate este că grupele alimentare nu trebuie amestecate niciodată, potrivit doc.ro. Dacă la o anumită masă sau într-o anumită zi trebuie să consumi, de exemplu, carne, nu ai voie să încalci regula nici măcar în cazul unei supe. Supa va fi doar din carne, fără legume adăugate nici măcar în timpul preparării. Acest lucru se aplică oricărui preparat pe care îl alegi. Nu trebuie însă să te sperii, pentru că vei avea timp să mănânci aproape orice îți dorești.

Care sunt aceste grupe alimentare? În general, se împart în:

  • lactate: de preferat slabe în grăsimi – iaurt, lapte, brânză de vaci, telemea, specialități din brânză
  • fructe: toate fructele sunt permise, însă evită să mănânci prea multe citrice, fiindcă pot cauza hiperaciditate și balonare; fructele trebuie consumate crude, nu ai voie să adaugi zahăr sau siropuri
  • legume: consumă orice legume preferi, însă încearcă să variezi cât de mult poți, pentru a asigura un aport suficient de vitamine și minerale; legumele se consumă crude, gătite la abur sau la cuptor, fără ulei și condimente
  • carne slabă: ai voie să mănânci pui și curcan, gătit la abur, la cuptor sau la grătar; nu adăuga ulei sau condimente
  • pește: alege între somon, păstrăv și știucă, preparat la grătar, la cuptor sau la abur
  • cereale: utile pentru tranzitul intestinal datorită aportului de fibre, cerealele sunt permise în orice prezentare – paste integrale, orez integral, tărâțe de ovăz, etc.
  • ouă: fierte tari

Exemple de diete disociate

Cea mai utilizată și simplu de înțeles clasificare a dietelor disociate este cea realizată în funcție de ciclurile de disociere. Avem astfel 3 tipuri de diete: cu mese diferite, cu zile diferite sau cu cicluri repetate.

Dieta disociată cu mese diferite

Presupune ca fiecare dintre mesele tale să includă alimente dintr-o singură grupă alimentară. De exemplu, poți mânca fructe la micul dejun, proteine din carne slabă la prânz și legume seara. Nu uita de toate regulile de mai sus, în special de intervalul de 4 ore dintre mese.

Această variantă este preferată în special de către cei care nu se pot limita la o singură grupă alimentară o zi întreagă. Deși pare cel mai ușor de ținut, are și un dezavantaj: nu o poți urma pentru mai mult de 2 luni.

Dieta disociată cu zile diferite

Dacă alegi această variantă a dietei, vei urma un program special de luni până vineri, pe care îl vei repeta în fiecare săptămână. Poți alege dintre două programe, însă cel pe care o alegi va rămâne valabil atât timp cât vrei să ții dieta. Odată ce ai început, nu ai voie să inversezi sau să dublezi zilele.

  • Varianta 1
    • Luni: carne slabă de pui sau curcan
    • Marți: legume
    • Miercuri: lactate
    • Joi: fructe
    • Vineri: pește
    • Sâmbătă: cereale
    • Duminică: ouă
  • Varianta 2
    • Luni: legume
    • Marți: carne de pui sau curcan
    • Miercuri: ouă
    • Joi: lactate
    • Vineri: pește
    • Sâmbătă: fructe
    • Duminică: o masă din cereale, celelalte două mese cu orice vrei tu

Dieta disociată cu cicluri repetate

Este o variantă de compromis între celelalte două. Vei mânca o singură grupă alimentară de-a lungul unei zile, dar grupele nu mai sunt împărțite pe 7 zile, ci pe durate mai scurte, de 3, 4 sau 5 zile, potrivit doc.ro.

Alimente permise și alimente interzise în dieta disociată

Pe durata dietei disociate evită alcoolul, sucurile carbogazoase, cofeina și zahărul. Pentru că regimul susține digestia corectă, gustările nu sunt încurajate și se recomandă o pauză de cel puțin patru ore între mesele principale. În acest interval, stomacul are suficient timp să proceseze alimentele ingerate la masa anterioară și să se pregătească pentru următoarele. Cina trebuie luată mereu înainte de ora 7 seara.

Bea cel puțin doi litri de apă zilnic și adaugă în programul tău cel puțin 30 de minute de mișcare, în orice formă. În zilele în care dieta te limitează la consumul de fructe sau legume s-ar putea să resimți o slăbiciune musculară ușoară, din cauza lipsei de proteine din meniu. În aceste cazuri poți opta pentru plimbări ușoare de 40 de minute.

Evită să bei apă cu 30 de minute înainte de masă sau în timpul mesei pentru că lichidele diluează sucurile gastrice și îngreunează digestia.

Pentru că există mai multe variații ale dietelor disociate, nu se cunoaște un număr fix de kilograme pe care le poți da jos urmând un astfel de regim. Majoritatea celor care îl urmează îi recunosc atât avantajele și dezavantajele și spun că dacă urmezi regulile, te hidratezi corespunzător și faci suficientă mișcare, poți slăbi până la 20 de kilograme în câteva luni. Cu toate acestea, sunt medici care nu recomandă dietele disociate pe perioade atât de lungi, pentru că pot duce la grave dezechilibre nutriționale.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Unt de casă. Rețeta cu două îngrediente
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Nu e permis pentru românii cu balcon la bloc. Asociația de proprietari trebuie să dea acord în scris
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Soldați ruși, în disperare, se adresează direct lui Vladimir Putin
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'