Dieta cu cireşe te ajută să slăbeşti un kilogram pe zi. Florentina Opriş: „Fac ca organismul să ardă mai repede grăsimile”

Florentina Opriș a dezvăluit beneficiile importante ale cireșelor, dar a vorbit și despre dieta pe care ea o urmează în această perioadă.
Alina Costache
01 iun. 2024, 22:16
Dieta cu cireşe te ajută să slăbeşti un kilogram pe zi. Florentina Opriş:

Dieta cu cireşe are efecte miraculoase. Cireșele nu sunt doar foarte delicioase, fiind „vedetele” acestui sezon, ci și pline de beneficii pentru sănătate. Aceste fructe de vară, cu un gust dulce și suculent, sunt bogate în nutrienți esențiali și au numeroase proprietăți pentru care specialiștii spun că ar trebui să le consumăm des. Din categoria celor care susțin aceste fructe perfecte se numără și Florentina Opriș, care le dezvăluie fanilor chiar și faptul că ea urmează o dietă pe bază de cireșe, care o ajută să-și reintre imediat în formă.

Știai că există o dietă minune cu cireșe? Da, ai auzit bine. Cireșele sunt foarte bogate în apă, au un conținut foarte mare de antioxidanți și mai au ceva, puține calorii și grăsimi. Să știi că la 100 de grame de cireșe au doar 65 de calorii. Ce pot să spun este că eu am o dietă mai atipică. Ele ajută și la eliminarea toxinelor din corp, fac ca organismul să ardă mai repede grăsimile și, un lucru foarte important, îți reduc pofta de dulce. Dacă vei mânca cireșe, nu vei mai simți senzația aceea de „vreau dulce”. Este un lucru foarte important să introduci în alimentația ta în această perioadă cireșele, pentru că da, ele te ajută să slăbești cam 1 kg pe zi, doar că ulterior trebuie să menții.”, le-a spus Florentina Opriș fanilor pe rețelele de socializare.

Dieta cu cireşe a Florentinei Opriș

Astfel, vedeta dezvăluie faptul că timp de trei zile consumă doar cireșe, pe care le combină cu alte fructe și legume. Aceasta menționează faptul că în dietă nu trebuie să existe nici măcar o altă excepție, iar hidratarea este și ea extrem de importantă.

„Eu țin dieta cu cireșe trei zile. În timpul celor trei zile de dietă consum numai cireșe și fructe și legume. Fără pâine, lactate, carne sau alimente procesate. Consum zilnic doi litri de apă și ceaiuri”, a continuat ea.

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, trebuie să știi că lista avantajelor pe care le au cireșele este mai amplă de atât. Astfel, mai jos vei putea găsi alte câteva motive pentru care trebuie să le consumi cât mai des în acest sezon.

În primul rând, cireșele sunt o sursă excelentă de antioxidanți, în special antociani și cianidina, care le conferă culoarea roșie intensă. Antioxidanții ajută la combaterea radicalilor liberi din organism, reducând astfel riscul de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, cancerul și bolile neurodegenerative. Consumul regulat de cireșe poate contribui la menținerea sănătății generale și la încetinirea procesului de îmbătrânire celulară.

Cireșele au și efecte antiinflamatorii datorită conținutului lor de antociani. Acești compuși ajută la reducerea inflamației și a durerii asociate cu afecțiuni precum artrita și gută.

Cireșele conțin melatonină, un hormon natural care reglează ciclul somnului. Consumul de cireșe sau suc de cireșe înainte de culcare poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului și la combaterea insomniei. Melatonina ajută la sincronizarea ritmului circadian, facilitând un somn mai odihnitor și mai profund.

De asemenea, ele contribuie la sănătatea inimii prin reducerea inflamației și scăderea nivelului de colesterol LDL („rău”). Antocianii din cireșe îmbunătățesc funcția vaselor de sânge și reduc riscul de ateroscleroză. De asemenea, cireșele sunt bogate în potasiu, un mineral esențial pentru menținerea tensiunii arteriale în limite normale și pentru prevenirea hipertensiunii.

Datorită conținutului ridicat de antioxidanți și fitonutrienți, cireșele au fost asociate cu îmbunătățirea funcției cognitive și a memoriei. Consumul regulat de cireșe poate ajuta la protejarea creierului împotriva stresului oxidativ și la prevenirea declinului cognitiv legat de vârstă.

Ce probleme poți avea dacă mănânci prea multe cireșe. Nutriționiștii explică procesul dăunător organismului

Cireşele sunt bogate în potasiu, mineral care, consumat în exces, poate provoca probleme grave de sănătate. Pentru bolnavii cu inima, un consum exagerat de cireşe poate duce la hipertensiune arterială sau chiar stop cardio-respirator. Nici pacienţii cu boli renale nu ar trebui să consume foarte multe cireșe. O doză iresponsabilă poate cauza paralizie temporară în cazul acestora.

Citește și: Scandal provocat de preţul cireşelor: „Le-aţi tratat cu praf de aur şi diamante?!”. Cu cât se vând două cireşe la o piață din Londra

Un motiv ce poate duce la un consum exagerat de cireșe poate fi dorința unor aca, în perioada caldă, să mănânce mai multe fructe de sezon decât orice altceva. Deși sunt bogate în vitamine și minerale, benefice în mod normal organismului, fiecare produs are contraidicațiile lui.

Cireşele, fructe-vedetă ale sezonului actual, au un conţinut ridicat de potasiu. Chiar şi persoanele sănătoase pot avea probleme de sănătate dacă ajung să consume prea multe cireşe pe zi. În 100 de grame de cireşe se găsesc 222 de miligrame de potasiu, ceea ce înseamnă că un kilogram de cireşe oferă doza recomandată de potasiu pe zi.

Potrivit specialiștilor în domeniu, cireşele pot fi consumate zilnic, fără vreo contraindicații, însă în cantităţi moderate. Cantitatea optimă de cireşe pe care o putem mânca pe zi este atât cât putem cuprinde în cele două palme. Atunci când nivelul de potasiu din sânge este mult prea mare, excesul poate inhiba reglarea mușchilor, inclusiv bătăile inimii. Acest lucru poate duce la o bătăi inimii neregulate, slăbiciune musculară și dificultăți de respirație. Prea mult sau chiar prea putin potasiu poate provoca bătăi neregulate ale inimii şi poate duce și la deces, mai ales în cazul pacienţilor cardiaci, scrie jurnalulph.ro.

Doza recomandată de potasiu pe zi

  • 0-6 luni- 400 miligrame zilnic;
  • 7-12 luni- 700 miligrame zilnic;
  • 1-3 ani-  3000 miligrame zilnic;
  • 4-8 ani- 3800 miligrame zilnic;
  • 9-13 ani- 4500 miligrame zilnic;
  • >13 ani- 4700 miligrame zilnic.

Simptomele unei cantități prea mari de potasiu în corp

Durerile abdominale însoţite de greţă şi vărsături sunt printre principalele simptome care ne arată că avem o cantitatea prea mare de potasiu în organism. O atenție sporită trebuie să avem atunci când avem simptome cardiovasculare, cum ar fi bătăi neregulate ale inimii, dureri în piept sau amețeli.

Potasiul este implicat şi în buna funcționare a sistemului nervos, astfel că, dacă simțim furnicături la nivelul membrelor sau slăbiciune generalizată, înseamnă că trebuie redus consumul de cireșe sau alimente bogate în potasiu.

Citește și: DESERT de nerefuzat! Rețetă negresă cu cireșe și glazură de ciocolată, care îți încântă papilele gustative

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Un scenariu horror pentru șoferi. Cum rezolvă o mare criză
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!