Dieta cu gheață începe să devină tot mai populară în rândul celor care doresc să scape de kilogramele în plus într-un timp extrem de scurt. Această nouă metodă, destul de neobișnuită, este practică foarte mult de celebritățile din America.
CITEȘTE ȘI: Condimentul care vindecă boli şi te ajută să slăbeşti. Ţine şi diabetul sub control
Dieta cu gheață sau dieta cu hrană rece a fost inventată de Petit Bee care, iniţial, a stabilit un plan de dietă de o lună și jumătate. El spunea că o persoană ar trebui să mănânce numai alimente reci, precum și să stea tot timpul în camere reci, potrivit Boldsky.com.
De asemenea, un nutriționist din America a sugerat o variație interesantă a acestei diete. Aceasta consta în consumul regulat de cuburi de gheață. Însuși doctorul a descoperit că, în acest fel, o persoană poate pierde un kilogram în plus pe lună, menținând aceeași dietă și evitând activitatea fizică. Şi asta pentru că se ard calorii atunci când corpul nostru depune efort să topească gheaţa şi să regleze temperatura internă.
Dieta cea mai bună este atunci când se ține pe perioade scurte. Astfel,puteți mânca timp de 12 ore, iar în restul timpului orice aliment este interzis, deoarece organismul trebuie să intre în repaus şi să se recupereze. Partea bună este că puteţi mânca îngheţată la discreţie! În rest, orice aliment scos de la rece ca iaurturi, legume reci, piftii, sushi rece, sosuri slabe semicongelate etc, pot fi consumate ca alternativă la mesele obişnuite calde.
Pe lângă toate acestea este indicat să faceți şi exerciții fizice Principalul este să faceți exerciții într-un mediu mai răcoros. Înainte de a începe să ţineţi dieta cu cuburi de gheaţă şi mâncăruri şi băuturi reci este indicat să consultaţi un medic, pentru a vă asigura că nu aveţi probleme cu inima, cu tensiunea sau cu dantura.
CITEȘTE ȘI: Micul dejun care te ajută să slăbeşti. Acest aliment trebuie consumat în fiecare dimineaţă
Ca în orice dietă, nici pentru cea cu gheață nu se recomandă excesul. Au existat cazuri în care o persoană a consumat până la 7 kilograme de gheață, ceea ce poate fi foarte periculos pentru organism, deoarece atunci când se consumă o astfel de cantitate de gheață, organele pot suferi leziuni. Atenţie! Consumul de gheață este strict interzis în perioadele în care organismul este supraîncălzit. Mai mult, gheața are un efect negativ asupra dinților, astfel, că smalțul începe să se crape și apar probleme în cazul lucrărilor din ceramică sau porţelan..