Astfel, în loc să ardem glucoză şi să stocăm grăsimi, vom arde grăsimi. Pentru că asta să se întâmple, trebuie limitate glucidele din dietă la maxim 50 grame pe zi. Dieta keto înseamnă că din totalul caloriilor, 5% provin din glucide, 30% din proteine şi 65% din grăsime. Se pot pierde destul de multe kilograme.
Nu este neobişnită o pierdere de 3-4 kilograme în prima săptămână, reprezentând apă şi glicogen. Ulterior, se trece la arderea grăsimilor. Procesul este accelerat de efort intens de tip sprint sau sală de forţă. Iată ce presupune mai exact dieta cu grăsimi și proteine!
Dieta cu grăsimi și proteine – pregătirea dietei ketogenice
Începe programul cu un set complet de analize medicale. Doar după ce te asiguri că organismul tău este sănătos poţi trece la pasul următor. Cumpără-ţi un cantar pentru alimente cu o precizie de 1 gram. Îţi va fi foarte util în primele săptămâni, apoi îl poţi face cadou unui prieten.
Citeşte şi Cinci greşeli pe care le fac oamenii sănătoşi
Testele de urină ,,Ketodiabur” îţi vor spune în ce nivel de cetoză este corpul tău. Dacă ai probleme cu glicemia, cumpără şi un glucometru de buzunar, este foarte util. Foloseşte un tabel cu conţinutul alimentelor pe care să îl ai tot timpul la îndemână.
Iată o lista cu alimentele permise, pe surse de nutrienţi:
Grăsimi: alune de pădure crude, migdale crude, alte tipuri de seminţe şi nuci care îţi sunt accesibile (conţin şi cantităţi importante de proteine şi fibre), uleiuri vegetale (în, cocoş, cânepă, macadamia, germeni de grâu, avocado, nuci, seminţe de dovleac, măsline, porumb, seminţe de struguri etc.), smântână fermentată (merge excelent cu concentrat proteic în momentele grele), unt, avocado, cocoş, slănină, măduva, creier, ficat.
Citeşte mai mult pe click!sănătate.ro